Video Serbia a vaccinat o treime din populaţie împotriva coronavirusului
Avem exemplu de eficienţă în campania de vaccinare la vecini. Serbia a vaccinat 30 la sută din populaţie şi asta fără să primească vreo doză prin mecanismul european COVAX. Sârbii au la dispoziţie cinci vaccinuri, inclusiv vaccinul rusesc şi cel chinezesc, şi, mai mult de atât, posibilitatea de a alege.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Aproape trei milioane de sârbi au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva coronavirusului.
"Putem să decidem noi, la libera alegere, ce vaccin vrem să primim. Bineînţeles, dacă nu este vaccinul în stoc, atunci trebuie să aşteptăm câteva zile", este strategia Serbiei prin care a câştigat încrederea cetăţenilor. Şi titlul de lider european la imunizare.
Sorin Janes, român din Serbia: Avem peste două milioane de vaccinări cu prima doză şi peste 860 de mii de persoane au primit ambele doze de vaccin, până acum.
Stevan Mihailov, român din Serbia: După Regatul Unit, la rata de vaccinare suntem pe locul doi în Europa!
Stevan s-a vaccinat cu prioritate pentru că este profesor. În prezent, însă, vaccinarea a fost deschisă pentru toată populaţia. Oricine are peste 18 ani poate solicita imunizarea cu unul dintre cele cinci vaccinuri aprobate. La alegere.
Stevan Mihailov, român din Serbia: Sunt cinci tipuri de vaccinuri care se folosesc în Serbia. Pfizer, AstraZeneca, Sinopharm, Sputnik şi Moderna. Eu am ales Pfizer.
Patru tipuri de vaccin împotriva coronavirusului sunt aprobate în Uniunea Europeană
Lipsa vaccinurilor este punctul nevralgic al Europei. Serbia nu-l are. A cumpărat vaccinuri fără prejudecăţi, atât din Est, cât şi din Vest. Primul contract de două milioane de doze de vaccin anti-Covid a fost semnat încă din august, cu Pfizer. Au urmat, apoi, acordurile cu Rusia şi China.
Aleksandr Vucic, preşedintele Serbiei: Cu lotul primit astăzi de la Moscova avem 293.000 de vaccinuri Sputnik, ceea ce este un ajutor uriaş. Mulţumim călduros Rusiei!
Pe locul 13 la nivel mondial ca rată de vaccinare, Serbia a administrat 32,02 doze la suta de locuitori. Aproape triplu faţă de state mai bogate şi mai bine organizate, precum Germania sau Italia.
Singura armă eficientă în lupta cu pandemia, inclusiv cu noile tulpini, vaccinarea este prioritate în toată Europa. Franţa a creat 35 de vaccinodromuri, centre de vaccinare în masă, inclusiv pe stadionul naţional, iar Italia vrea să administreze 500 de mii de doze pe zi, de la 200 de mii.
Uniunea Europeană a aprobat patru seruri anti-Covid: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson. Experţii Agenţiei Europene a Medicamentului sunt aşteptaţi în Rusia pe 10 aprilie pentru a testa vaccinul Sputnik V.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰