Antena Meniu Search
x

Serghei Şoigu merge în Coreea de Nord. Vizita va contribui la întărirea legăturilor militare dintre cele două ţări, anunţă ruşii

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, merge în Coreea de Nord cu ocazia marcării a 70 de ani de la armistiţiul care a pus capăt războiului din Coreea, relatează Reuters. Vizita a fost confirmată şi de Ministerul Rus al Apărării care a transmis că evenimentul va contribui la întărirea legăturilor militare și va deveni o etapă importantă în dezvoltarea cooperării dintre cele două țări. 

de Redactia Observator

la 25.07.2023, 12:42

Serghei Şoigu merge în Coreea de Nord. Vizita va contribui la întărirea legăturilor militare dintre cele două ţări, anunţă ruşii
Serghei Şoigu - Profimedia

"O delegaţie militară a Federaţiei Ruse condusă de ministrul apărării, Serghei Şoigu, va face o vizită de felicitări în RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, numele oficial al ţării, n.red.)", a informat marţi agenţia oficială nord-coreeană KCNA, la o zi după ce confirmase că o delegaţie similară din China va asista de asemenea la evenimentul ce avea loc joi.

Vizita delegaţiei ruse "va marca o ocazie importantă în dezvoltarea în continuare a relaţiilor tradiţionale de prietenie între RPDC şi Rusia, pentru a ţine pasul cu cerinţele vremurilor", a transmis KCNA.

"În perioada 25-27 iulie, la invitația Ministerului Apărării al RPDC, o delegație rusă condusă de ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul Serghei Șoigu, va vizita Republica Populară Democrată Coreea pentru a participa la evenimente solemne dedicate celei de-a 70-a aniversări a eliberării poporului coreean", a transmis oficial şi Ministerul de la Moscova

Delegaţiile rusă şi chineză vor fi primele grupuri de străini invitate în Coreea de Nord de când aceasta a impus controale stricte la frontieră pentru a opri pandemia de Covid. 

Pe acelaşi subiect

Coreea de Nord, acuzată că trimite arme Rusiei pentru războiul din Ucraina

Phenianul a fost acuzat că furnizează arme Rusiei pentru războiul din Ucraina, timp în care-și dezvoltă propriul arsenal de rachete balistice și arme nucleare, în ciuda anilor de sancțiuni impuse Rusiei de Consiliul de securitate al ONU. Coreea de Nord a negat că trimite armament Rusiei. Moscova a avertizat în luna martie Coreea de Sud să nu trimită arme în Ucraina. "Mă întreb ce vor spune locuitorii acestei ţări când vor vedea arme ruseşti noi-nouţe pe teritoriul Coreei de Nord, vecinul lor şi partener al nostru", a transmis atunci vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Războiul din Coreea (1950-1953), între Republica Coreea (Coreea de Sud), având ca aliaţi forţe ONU conduse de SUA, şi RPDC, susţinută de China şi URSS, s-a încheiat printr-un armistiţiu, nu un tratat de pace, lăsând, în mod oficial, cele două Corei în stare de război şi în prezent. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Serghei Şoigu merge în Coreea de Nord. Vizita va contribui la întărirea legăturilor militare dintre cele două ţări, anunţă ruşii