Antena Meniu Search
x

Video Seychelles, paradisul insular din inima Oceanului Indian îşi deschide graniţele

Veştile bune circulă repede. Seychelles, paradisul insular din inima Oceanului Indian îşi deschide graniţele pentru turişti din 25 martie. Pentru români, agenţiile de turism au pregătit ofertele din aprilie. Vaccinaţi şi nevaccinaţi, trebuie doar să îşi facă un test PCR cu 72 de ore înainte.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 05.03.2021, 21:58

Vezi și

La mii de kilometri de România, în paradisul din Seychelles atmosfera de vacanţă se simte în aer. Insula a vaccinat aproape 70 la sută din populaţie şi se pregăteşte să îşi întâmpine turiştii, indiferent dacă aceştia s-au imunizat sau nu. Inclusiv românii îşi pot oferi o vacanţă de vis chiar de Paşte.

Oana Matache, agent de turism: "Prima plecare disponibilă este pentru data de 29 aprilie.

Pentru această plecare oferta porneşte de la 1.800 de euro de persoană pentru hotel de 3 stele cu mic dejun. Sejur de 7 nopţi".

Paradisul tot mai căutat de români

Arhipelag format din 115 insule în inima Oceanului Indian, unde soarele străluceşte 365 de zile pe an, Seychelles este faimos pentru plajele spectaculoase. Deşi vaccinarea nu e obligatorie pentru turişti, aceştia trebuie să prezinteun test negativ realizat în ultimele 72 de ore. Şi să respecte regulile sanitare, inclusiv să poarte mască şi să respecte distanţarea. 

Oana Matache, agent de turism: "Zilele acestea au fost multe cereri pentru această destinaţie. Cu siguranţă vor fi cereri foarte mari!"

Imunitate de turmă

Campania de vaccinare a început în Seychelles în ianuarie. Ţara foloseşte vaccinul chinezesc Sinopharm şi estimează că în câteva zile va ajunge la imunitatea de turmă.

70 de mii de persoane dintr-un total al populaţiei de aproximativ 100 de mii vor fi imunizate până la mijlocul lui martie. Deocamdată, pentru români, ţara figurează pe lista galbenă. Însă carantina ar putea fi exclusă pe viitor dacă scade incidenţa. În Seychelles, 3.000 de persoane au fost testate pozitiv, iar 13 au murit.

Wavel Ramkalawan, președintele Seychelles: "Vaccinarea este doar prima parte din proces. Trebuie să facem mai multe". 

2 mii 600 de români au ales Seychelles ca destinaţie de vacanţă în 2019. Anul trecut, numărul lor a scăzut la 800 din cauza pandemiei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Seychelles, paradisul insular din inima Oceanului Indian îşi deschide graniţele