Video

Sfârşit tragic pentru un român, într-o turnătorie din Italia. Vasile a murit pe loc, după ce s-a prăbuşit de la peste 10 metri înălţime

De Veronica Micu.
Publicat: 01.06.2021, 14:40.
Actualizat: 01.06.2021, 14:52

Sfârșit tragic pentru un muncitor român, în Italia. Vasile Necoară, în vârstă de 54 de ani, a murit pe loc după ce s-a prăbușit de la peste 10 metri înălțime, la turnătoria unde lucra, în localitatea Torbole Casaglia, din provincia Brescia.

Vasile a murit pe loc, într-o turnătorie din Italia. Românul s-a prăbuşit de la peste 10 metri înălţime, lăsând în urmă doi copii

bresciaoggi.it / bresciatoday.it

Nenorocirea a avut loc luni la amiază, puțin după ora 13.30.

Vasile Necoară, căsătorit și tatăl a doi copi, un băiat și o fată, a sfârșit în urma unui cumplit accident de muncă, după ce a căzute de la peste 10 metri înălțime. O prăbușire teribilă care, din păcate, nu i-a mai lăsat nicio șansă de suprviețuire: a murit pe loc.

Încercările disperate ale medicilor de a-l readuce la viață au fost inutile.

Citește și:

yeslife.it

Românul locuia de mai mulți ani în Castelcovati

Potrivit publicației Brescia Today, Vasile Necoară se ocupa de întreținerea unor conducte de aspirație, la peste 10 metri înălțime. Era expert în ceea ce făcea, dar de data aceasta ceva nu a funcționat cum trebuia. Și-a pierdut echilibrul și a căzut.

Vezi video de la faţa locului AICI

Vasile Necoară lucra pentru Cospec di Travagliato și locuia de mulți ani la Castelcovati.

Era cunoscut și respectat în comunitate.

Primarul Alessandra Pizzamiglio a transmis chiar un mesaj de condoleanțe și a anunțat sprinjinul municipalității pentru familia îndurarată a românului.

ilfattoquotidiano.it

Între timp, trupul neînsuflețit al lui Vasile a fost transportat la morgă, fiind la dispoziția organelor judiciare. Autoritățile au deschis deja o anchetă după moartea românului și fac verificări pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Greva de 24 de ore convocată de sindicate

Moartea românului a provocat revoltă în rândul sindicaliștilor din metalurgie (Fim Cisl, Fiom Cigll și Uilm), care au declanșat o grevă de 24 de ore.

"Este nevoie de a face eforturi din ce în ce mai concrete și urgente pentru asigurarea siguranței muncitorilor", au transmis sindicatele italiene.

Acesta este al 9-lea deces la locul de muncă în provincia Brescia, de la începutul anului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.