Antena Meniu Search
x

Sharorma, salvată de Parlamentul European. A fost respinsă interzicerea produselor top fast food (Video)

Revine zâmbetul pe chipurile gurmanzilor amatori de produse fast-food. Shaorma şi kebab-ul au fost salvate chiar de Parlamentul European.

Vezi și

Revine zâmbetul pe chipurile gurmanzilor amatori de produse fast-food. Shaorma şi kebab-ul au fost salvate chiar de Comisia de Mediu şi Sănătate din Parlamentul European.

Utilizarea fosfaţilor în prepararea produselor fast-food nu este permisă, într-adevăr, prin legislaţia europeană, dar există şi câteva excepţii de la această regulă, şi asta chiar în cazul produselor fast - food. Asta a decis astăzi Comisia de Mediu şi Sănătate din Parlamentul European. Disputa a început în urmă cu ceva vreme, când Comisia Europeană a propus interzicerea produselor cu fosfaţi. Totul în baza studiilor făcute de specialişti care arată că aceştia duc la boli cardio-vasculare şi afecţiuni osoase, iar combinaţile cu alte substanţe pot provoca obezitate. Problema ar fi mai exact în cazul cărnii congelate care ajunge la clienţi şi nu a celei proaspete.

Totuşi, Parlamentul European va lua o decizie finală în cadrul sesiunii plenare din 11-14 decembrie 2017. În cazul confirmării respingerii de către plen a propunerii Comisiei Europene, legislația va fi blocată și Comisia Europeană va trebui să o reformuleze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Sharorma, salvată de Parlamentul European. A fost respinsă interzicerea produselor top fast food (Video)