Antena Meniu Search
x

Singura dată când rușii și americanii au folosit linia roșie în războiul din Ucraina

De la începutul războiului din Ucraina, tensiunile dintre Rusia și Occident au atins un nou maxim, exacerbate de schimbarea în continuă schimbare de pe front. Cu toate acestea, o linie de comunicații între oficialii militari ai Moscovei și cei de la Washington a rămas mereu deschis și, după cum susține un oficial american, a fost folosită o singură dată în ultimele luni, notează Reuters.

de Redactia Observator

la 29.11.2022, 17:19

Legăturile oficiale dintre oficialii de la Pentagon și omologii lor ruși sunt la un minim istoric.
Singura dată când rușii și americanii au folosit linia roșie în războiul din Ucraina - Pixabay

Detaliile legate de acest apel sunt încă neclare, totuși, oficialul care a vorbit cu reporterii de la Reuters a ținut să sublinieze că convorbirea dintre Comandamentul European al Armatei Americane și Centrul Național de Management al Apărării din Rusiei nu a avut loc pe 15 noiembrie, atunci când o rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei. Jurnaliștii subliniază că în ultimele luni atacurile asupra centralei nucleare de la Zaporojie, precum și zvonurile legate de aruncarea în aer a barajului Kakhovka ar fi putut fi cauza acestei discuții.

Comunicațiile dintre SUA și Rusia au fost în centrul atenției de la începutul invaziei din Ucraina, având în vedere riscul grav ca o eroare de calcul din partea ambelor părți să provoace un conflict direct între cele două puteri nucleare.

Relațiile SUA-Rusia sunt la un minim istoric

Apelul direct dintre cele două comandamente nu reprezintă singura discuție purtată de oficialii celor două țări în ultimele luni. Alte canale militare includ discuții rare la nivel înalt între secretarul american Lloyd Austin și ministrul rus Serghei Shoigu. În plus, generalii Mark Milley și  Valeri Gerasimov au vorbit de două ori de la începutul războiului. La acestea se mai adaugă și legăturile menținute prin serviciile secrete.

Cu toate acestea, relațiile SUA-Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de la Războiul Rece și de la Departamentul de Stat al americanilor a declarat luni că Moscova a amânat discuțiile de la Cairo pentru reluarea inspecțiilor pentru reglementarea armelor nucleare. Ministerul rus de Externe a confirmat că discuțiile au fost amânate. Niciuna dintre părți nu a oferit un motiv.

Pentagonul a comentat situația liniei directe cu Moscova, spunând doar că a păstrat mai multe canale pentru a "discuta probleme critice de securitate cu rușii în timpul unei situații de urgență, în scopul prevenirii erorilor de calcul, incidentelor militare și escaladării".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Singura dată când rușii și americanii au folosit linia roșie în războiul din Ucraina