Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Slovenia anunță că îi va expulza pe 'imigranții economici'

Slovenia a anunțat joi că va începe să îi respingă pe 'imigranții economici' care vor ajunge la frontiera sa dinspre Croația vecină, după ce ONU a informat că țări din Balcani precum Serbia și Macedonia nu le vor mai permite intrarea pe teritoriul lor decât imigranților sirieni, irakieni și afgani.

de Redactia Observator

la 19.11.2015 , 12:58

 Slovenia a anunțat joi că va începe să îi respingă pe 'imigranții economici' care vor ajunge la frontiera sa dinspre Croația vecină, după ce ONU a informat că țări din Balcani precum Serbia și Macedonia nu le vor mai permite intrarea pe teritoriul lor decât imigranților sirieni, irakieni și afgani, transmite Reuters.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, Slovenia va accepta imigranți "numai din țările unde au loc conflicte armate".

"În ultimele zile, au venit tot mai multe persoane despre care avem motive să credem că sunt imigranți economici", a precizat purtătorul de cuvânt al poliției, Drago Menegalija, într-o declarație scrisă pentru Reuters.

Articolul continuă după reclamă

"Am informat oficial Croația că vom expulza un grup de imigranți economici. Nu am primit încă un răspuns de la partea croată", a adăugat el.

Serbia și Macedonia au început să le permită intrarea pe teritoriul lor doar imigranților sirieni, irakieni și afgani, a anunțat joi Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiați (UNHCR).

O purtătoare de cuvânt a UNHCR a declarat că toți ceilalți imigranți sunt întorși din drum, sute dintre ei rămânând blocați în zonele de frontieră.

Sursa: agerpres.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Slovenia anunță că îi va expulza pe 'imigranții economici'