Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O şoferiţă a sunat disperată după ajutor, dar operatoarea a luat-o la ceartă. O oră mai târziu, femeia murea înecată (Video)

O şoferiţă din Arkansas, SUA, a sunat după ajutor la numărul de urgenţă 911, după ce maşina i-a fost luată de ape. În loc s-o liniştească şi s-o ajute, operatoarea a început s-o certe pe femeie, spunându-i ca data viitoare să nu mai conducă prin apă. Şoferiţa a fost găsită moartă, o oră mai târziu.

de Veronica Micu

la 01.09.2019 , 11:40

O şoferiţă a sunat disperată după ajutor, dar operatoarea a luat-o la ceartă. O oră mai târziu, femeia murea înecată (Video) - ABC News / nwaonline.com

O şoferiţă din Arkansas, SUA, a sunat după ajutor la numărul de urgenţă 911, după ce maşina i-a fost luată de ape. În loc s-o liniştească şi s-o ajute, operatoarea a început s-o certe pe femeie, spunându-i ca data viitoare să nu mai conducă prin apă. Şoferiţa a fost găsită moartă, o oră mai târziu.

Autorităţile din Arkansas au dat publicităţii o înregistrare audio halucinantă, care surprinde dialogul dintre o şoferiţă şi o operatoare la 911 ce a avut loc în 24 august.

Debra Stevens, în vârstă de 47 ani, era la volanul maşinii sale, când a fost surprinsă de viitură. Blocată în autoturism şi speriată pentru că nivelul apei creştea continuu femeia a sunat disperată la 911 ca să ceară ajutorul. 

Articolul continuă după reclamă

Poliţia din Fort Smith a transmis, prin intermediul unui comunicat, că dialogul cu operatoarea a durat 22 de minute, timp în care şoferiţa nu a fost nici pe departe liniştită sau îndrumată ca să se salveze. În loc s-o ajute, operatoarea a început s-o certe, scrie ABC News.

Certată de operatoarea 911 înainte să moară

A criticat-o pe femeie, spunându-i că această experienţă ar trebui să-i fie învăţătură de minte pentru ca data viitoare să nu mai conducă prin apă.

Din păcate, pentru Debra nu va mai exista o dată viitoare.

La mai bine de o oră de la apelul pe care l-a făcut la 911, femeia de 47 de ani a fost găsită moartă, înecată în maşină. Echipele de salvare au scos-o pe Debra din maşină, i-au efectuat manevre de resuscitare, însă Debra nu a mai putut fi salvată.

Redăm mai jos transcrierea dialogului dintre Debra şi operatoarea 911:

" - Vă rog, ajutaţi-mă! Nu vreau să mor

- Nu o să mori. Aşteaptă puţin

- Mi-e frică, îmi pare rău

- Înţeleg că ţi-e frică, dar nu pot face nimic pentru tine stând aici pe scaun. Aşa că va trebui să aştepţi şi voi trimite pe cineva să te ajute. Nu o să mori, nu înţeleg de ce te agiţi atât. Ştiu că nivelul apei e mare

- Mi-e frică!

- Înţeleg, dar te agiţi şi nu faci altceva decât să consumi oxigenul

- Sunt speriată, nu mi s-a mai întâmplat niciodată aşa ceva

- Ei bine, asta ar trebui să-ţi fie învăţătură de minte ca data viitoare să nu mai conduci prin apă

- Nu am văzut, doamnă, îmi pare rău, altfel nu aş fi intrat acolo.

- Nu-mi dau seama cum de nu ai văzut-o. A trebuit să intri fix în ea".

"Doamnă, trebuie să taci. Am nevoie de tine să asculţi!"

La un moment dat, Debra a început să ţipe de frică.

"Doamnă, trebuie să taci. Am nevoie de tine să asculţi!", i-a spus operatoarea.

Potrivit poliţiei din Fort Smith, apelul dintre Debra şi operatoarea 911 s-a încheiat la ora 5.00, după un dialog de 22 de minute.

la 5.02, primele echipe de salvare au raportat că au găsit maşina femeii, dar că nu pot ajunge la ea. 

"Viitura era puternică, iar nivelul apei creştea rapid, lucruri ce au făcut imposibilă salvarea imediată. Unul dintre ofiţeri a îmbrăcat o vestă de salvare şi, legat cu o frânghie a încercat să ajungă la vehicul. Însă viteza şi volumul de apă au făcut ca şi această încercare să fie zadarnic", a transmis poliţia.

La 5.16 a fost adusă o barcă de salvare, iar la 5.58, Debra a fost scoasă din maşină.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Medicii au efectuat manevrele de resuscitare, însă femeia nu a mai putut fi salvată.

Potrivit jurnaliştilor de la ABC News, operatoarea îşi dăduse demisia înaintea apelului primit de la Debra. 

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Ştiri externe » O şoferiţă a sunat disperată după ajutor, dar operatoarea a luat-o la ceartă. O oră mai târziu, femeia murea înecată (Video)