Antena Meniu Search
x

Şoigu a premiat echipajul tancului care a oprit de unul singur un convoi de blindate ucrainene. Kremlinul a fost "încântat" de filmare

Război în Ucraina. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a premiat marţi echipajul unui tanc despre care ruşii susţin că a respins de unul singur un întreg convoi de blindate ucrainene în luna iunie, în Zaporojie, la debutul contraofensivei ucrainene.

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 18:54

Vezi și

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a decorat echipajul tancului pentru "curaj și eroism în respingerea unui atac al unui grup blindat al Forțelor Armate ale Ucrainei, în direcția Zaporojie", relatează agenţia rusă de stat TASS. Propagandiştii ruşii au distribuit masiv în weekendul trecut imagini cu tancul Alioşa care pleacă în viteză să oprească înaintarea coloanei ucrainene, la începutul lunii iunie. Filmarea a impresionat şi Kremlinul, a transmis Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin. 

Comandantul tancului a povestit presei ruse că tot el a fost cel care a condus blindatul, pentru că mecanicul echipajului era rănit. Acesta recunoaşte că nu a distrus tot convoiul ucrainean de blindate, ci a lovit doar 2 tancuri ucrainene. Potrivit unor surse ruse coloana era formată din 2 tancuri şi 8 vehicule blindate de luptă şi transport, potrivit altora din 2 tancuri şi 6 vehicule blindate. Restul grupului de blindate a fost lovit de mine antitanc, rachete ghidate antitanc și de artilerie. 

"Eram mecanicul tancului în acel moment. Înainte de apropierea convoiului, tunarul a distrus un vehicul blindat, apoi s-a apropiat o coloană. Pot spune cu certitudine că, după discuţiile dintre comandant și tunar, au fost distruse două tancuri. Artileria a funcționat foarte bine. Inamicul a făcut greșeli tactice, s-au înghesuit, s-au grupat în mașini, se pare că au vrut să debarce, iar în acel moment artileria a funcționat", a povestit un soldat cu indicativul "Monolith".

Potrivit lui Dmitri Peskov, Kremlinul a fost încântat de filmarea bătăliei. "Desigur că am văzut-o. Un astfel de act de eroism și profesionalism naşte admirație și mândrie pentru armata noastră. Sunt imagini unice şi un caz unic, de manuale", a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Şoigu a premiat echipajul tancului care a oprit de unul singur un convoi de blindate ucrainene. Kremlinul a fost "încântat" de filmare