Antena Meniu Search
x

Video Şoigu îl avertizează pe Prigojin să-şi ţină mercenarii Wagner departe de Belgorod. Localnicii evacuaţi, sfătuiţi să nu se întoarcă încă în oraş

Rusia îşi revendică victoria din Belgorod! Kremlinul susţine că a reuşit să-i ucidă pe rebelii ruşi care invadaseră regiunea şi care ar fi ucis 70 de partizani. Între timp, două bombardiere americane ar fi fost detectate în timp ce se apropiau de frontiera rusă deasupra Mării Baltice, spune ministrul Apărării. Pe front însă forţele ruse au încercat, fără succes, să înainteze într-un sat de lângă Bahmut. O alte veste şocantă din partea Rusiei este legată şi de jurnalistul american arestat la sfârşitul lunii martie pentru spionaj - bărbatul va rămâne în arest preventiv pentru alte trei luni. 

de Redactia Observator

la 24.05.2023, 08:00

Vezi și

Moscova a anunţat cu mare mândrie că a reuşit să scape de rebelii ruşi care invadaseră regiunea de la graniţă. 

Igor Konașenkov, purtător de cuvânt șef al Ministerului rus al Apărării: Naţionaliştii rămaşi în viaţă au fost goniţi înapoi, pe teritoriul Ucrainei, unde au continua să fie bombardaţi până au fost complet eliminaţi. Peste 70 de terorişti ucraineni, patru vehicule blindate de luptă şi cinci camionete au fost distruse.

Şoigu îl avertizează pe Prigojin

Totuşi, situaţia din Belgorod nu este complet tranşată, aşa cum susţine Moscova. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, l-a avertizat pe marele său inamic, Evgheni Prigojin, să-şi ţină mercenarii Wagner departe de această regiune. Iar guvernatorul din Belgorod i-a sfătuit pe cei care au fugit din calea luptelor să rămână, pentru moment, acolo unde sunt.

Pe acelaşi subiect

Vyacheslav Gladkov, guvernator al regiunii Belgorod: Nu este recomandat încă să vă întoarceți acasă. Vă vom informa imediat, vă voi informa prin intermediul rețelelor mele sociale, iar șefii autorităților locale vă vor anunţa în momentul în care totul este în siguranță.

În privinţa fondurilor alocate Ucrainei ar putea apărea probleme. În primul rând, în Statele Unite, care sunt în pericol de a intra în incapacitate de plată din 1 iunie, iar asta a provocat un mare conflict între democraţii lui Joe Biden şi rivalii săi republicani.

Probleme sunt şi în Uniunea Europeană, deşi există cele mai bune intenţii.

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE: Am decis că vom aloca 2 miliarde de euro pentru furnizarea de muniție pentru artileria ucraineană. Scopul este de a furniza 1 milion de proiectile în următoarele 12 luni și va fi o abordare pe trei direcţii. 

Reporterul american arestat în Rusia va rămâne în arest preventiv

Între timp, Evan Gershkovich, reporterul american arestat în Rusia pe motiv de spionaj, va rămâne în arest preventiv pentru alte trei luni. 

Matthew Miller, departamentul de stat al SUA: Cerem încă o dată Rusiei să se conformeze cu obligaţia de a-i oferi acces consular. Acuzaţiile împotriva lui Evan nu au bază şi cerem în continuare eliberarea sa imediată. 

Decizia îl îngrijorează şi pe Joe Biden, care a cerut eliberarea jurnalistului încă de la arestarea sa din luna martie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Şoigu îl avertizează pe Prigojin să-şi ţină mercenarii Wagner departe de Belgorod. Localnicii evacuaţi, sfătuiţi să nu se întoarcă încă în oraş