Antena Meniu Search
x

Specialiștii din întreaga lume caută soluții pentru a controla răspândirea coronavirusului, înainte de apariția unui vaccin (Video)

Până ce un vaccin va fi produs în masă, lumea caută noi arme pentru a controla răspândirea noului coronavirus. Cercetătorii americani au găsit o soluţie de imunizare pe termen scurt care se administrează cu ajutorul unui inhalator. Iar Belgia lucrează la testele de salivă care pot fi făcute acasă. 

de Redactia Observator

la 17.08.2020, 21:17

Vezi și
  • Cercetătorii belgieni mizează pe un inhalator care ar putea oferi o soluție de imunizare pe termen scurt.

Un puf cât o săptămână de libertate. Asta promit cercetătorii americani odată cu AeroNabs. Molecula este inspirată de nanocorpii lamelor şi are capacitatea de a neutraliza coronavirusul în organism pentru o perioadă determinată. Principalele vizate sunt proteinele care dau şi numele de coronavirus: "Atunci când Aeronabs se ataşează de proteinele din ţepi, virusul nu se poate lega la ACE 2 şi îşi pierde capacitatea de a infecta celulele".

Dincolo de aplicare nedureroasă, prin inhalare, molecula poate fi produsă foarte ieftin, este foarte stabilă şi poate fi transportată uşor, oriunde. Testele clinice încep în septembrie, iar dacă rezultatul este cel aşteptat, ar putea schimba cursul pandemiei.

Cel puţin până la găsirea unui vaccin.

Un alt front de luptă cu pandemia este şi cel al testelor rapide şi mai puţin dureroase. Belgia lucrează la un test rapid din salivă pe care oamenii îl vor putea face în confortul propriei locuinţe. Testele clinice încep în septembrie pe 30 de mii de studenţi de la Universitatea din Liege: "Săptămâna trecută, în Belgia, au fost diagnosticate, în medie, 574 de cazuri. Această cifră nu a mai crescut. Deci, după o creştere puternică de la începutul lui iulie, este pentru prima dată când putem anunţa o scădere a cifrelor medii săptămânale".

Metoda poate creşte semnificativ capacitatea de testare pentru că este mai simplă, mai rapidă şi mai puţin neplăcută decât exudatul nazo-faringian. Însă are un nivel de acurateţe de doar 60%, comparativ cu 80% în cazul exudatului. Totuşi, faptul că testul poate fi repetat săptămânal şi este gata în mai puţin de o zi ar putea compensa lipsa de precizie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Specialiștii din întreaga lume caută soluții pentru a controla răspândirea coronavirusului, înainte de apariția unui vaccin (Video)