Antena Meniu Search
x

Soţia căpitanului de fregată Walter Biot, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei susţine că acesta avea probleme cu banii: "Era disperat"

Soţia căpitanului italian de fregată acuzat că a spionat pentru Rusia susţine că acesta avea probleme financiare serioase.

de Monica Palade

la 01.04.2021, 22:53

Soţia căpitanului de fregată Walter Biot, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei susţine că acesta avea probleme cu banii: "Era disperat" - Shutterstock

Walter Biot a refuzat să răspundă la întrebările adresate de procurorul de caz, însă soţia sa a răspuns la întrebările presei despre comportamentul său. „Era pur şi simplu disperat”, a declarat femeia.

Secrete militare pentru bani

Căpitanul italian, în vârstă de 54 ede ani, a fost arestat într-un parc de maşini din Roma, marţi, fiind acuzat că a vândut secrete pentru mii de euro.

Într-un interviu pentru cotidianul Il Corriere della Sera, soţia lui, Claudia Carbonara a recunoscut că era decis să „ofere minimum de informaţii ruşilor”, dar nu putea face faţă problemelor financiare cu care se confrunta şi că salariul său de 3.000 de euro nu mai ajungea unei familii cu patru copii, patru câini şi cu o ipotecă imobiliară de 268.000 pentru casa lor din Pomezia pentru care avea de rambursat 1.200 de euro pe lună”.

Pe acelaşi subiect

”Era disperat. Disperat cu privire la viitorul nostru şi al copiilor noştri. Walter era în criză de ceva timp. Îi era frică să nu mai facă faţă tuturor cheltuielilor noastr. Din cauza covid-19, am sărăcit. Dacă mi-ar fi spus, am fi discutat împreună, aş fi încercat să-l descurajez. Însă el a decis singur (...). Nu reuşesc să-l contactez, nu reuşesc nici măcar să găsesc un avocat”, a mai povestit Claudia Carbonara de profesie psihiterapeut.

Riscă 15 ani de închisoare

Căpitanul de fregată a fost prins când înmâna un USB cu secrete miliatare unui ataşat militar rus pentru 5.000 ce euro. Ofiţerul era supravegheat de ceva vreme. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă 15 ani de închisoare. Soţia sa insistă şi spune că nu a avut nicio intenţie să pună în pericol Italia.

Italia a expulzat deja doi angajaţi ai ambasadei Rusiei, iar oficiali de la Moscova şi-au exprimat regretul pentru incident.

Walter Biot şi-a început cariera ca subofiţer în Marină, iar apoi, prin concursuri interne, a devenit căpitan de fregată, după care a trecut la Statul Major al Marinei, unde se ocupa de relaţii cu presa. Din 2010 în 2015, el a lucar la cabinetul ministrului Apărării, după care ajuns la Statul Major al Apărării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Soţia căpitanului de fregată Walter Biot, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei susţine că acesta avea probleme cu banii: "Era disperat"