Antena Meniu Search
x

Foto Soția liderului nord-coreean Kim Jong-un a apărut din nou în public, după mai bine de un an

Ri Sol-ju, soția lui Kim Jong-un, a apărut din nou în lumina reflectoarelor, după mai bine de un an de pauză. Aceasta a fost văzută alături de liderul suprem la un concert aniversar organizat în memoria fostului conducător Kim Jong-il, decedat în 2011.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 17.02.2021, 09:10

  • S-au împlinit 80 de ani de la nașterea fostului lider al Coreei de Nord, Kim Jong-il

Ri Sol-ju, în vârstă de 31 de ani, a avut apariții sporadice la evenimentele publice din Coreea de Nord, fiind o prezență extrem de discretă. De altfel, aceasta a fost văzută de puține ori din anul 2012, atunci când presa coreeană a menționat pentru prima oară că ea este, într-adevăr, soția lui Kim Jon-un.

Din ianuarie 2020, nicio fotografie cu Ri Sol-ju nu a mai apărut în presa internațională, ceea ce a dat naștere la speculații privind starea de sănătate sau o posibilă sarcină.

Serviciile secrete din Coreea de Sud consideră, pe baza unor informații obținute din interiorul regimului de la Phenian, că Ri Sol-ju a evitat aparițiile publice din cauza pandemiei de coronavirus.

Cine este Ri Sol-ju, soția lui Kim Jong-un

Ri Sol-ju vine dintr-o familie respectată, tatăl ei fiind profesor, iar mama specialistă în obstetrică, scrie analistul Cheong Seong-chang, citat de BBC.

Aceasta ar fi fost cântăreață în Orchestra Unhasu, o formație de elită ai cărei membrii sunt aleși după criterii foarte stricte, la cele mai înalte niveluri ale partidului comunist.

Kim Jong-un și soția lui, Ri Sol-ju

Ri Sol-ju și Kim Jon-un, fotografiați împreună, la un concert aniversar. Cum Coreea de Nord nu a raportat oficial niciun caz de infecție cu coronavirus, masca de protecție a fost inexistentă

Profimedia Images

Se crede că Ri Sol-ju și Kim Jong-un s-au căsătorit în anul 2009, într-un eveniment organizat rapid, după atacul vascular cerebral suferit de fostul lider al Coreei de Nord, Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un.

Cuplul ar avea trei copii, dar informația nu este confirmată.

Paradă militară uriașă în Coreea de Nord, în urmă cu o lună

Armata din Coreea de Nord a organizat o parada gigantică în capitala țării, Phenian, pentru a prezenta o nouă rachetă balistică ce poate fi lansată de pe submarin. La evenimentul grandios a participat si Kim Jong-un.

Liderul suprem al Coreei de Nord a putut fi observat zâmbind în timpul paradei la care au participat numeroși soldați, precum și spectatori. Măsurile de protecție împotriva coronavirusului au fost ca și inexistente, pentru că nimeni nu a purtat mască de protecție.

După defilarea cu echipamente militare clasice, printre care tancuri și lansatoare de rachete, a fost prezentată "bijuteria" armatei, ceea ce analiștii consideră a fi o rachetă balistică cu lansare submarină - "cea mai puternică armă din lume", după cum a caracterizat-o presa de stat din Coreea de Nord.

Phenianul se află sub sancțiuni internaționale pentru programele sale de arme nucleare și rachete balistice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Soția liderului nord-coreean Kim Jong-un a apărut din nou în public, după mai bine de un an