Meniu
Search
x

Foto Soția liderului nord-coreean Kim Jong-un a apărut din nou în public, după mai bine de un an

Ri Sol-ju, soția lui Kim Jong-un, a apărut din nou în lumina reflectoarelor, după mai bine de un an de pauză. Aceasta a fost văzută alături de liderul suprem la un concert aniversar organizat în memoria fostului conducător Kim Jong-il, decedat în 2011.

De Daniel Murărescu la 17.02.2021, 09:10
  • S-au împlinit 80 de ani de la nașterea fostului lider al Coreei de Nord, Kim Jong-il

Ri Sol-ju, în vârstă de 31 de ani, a avut apariții sporadice la evenimentele publice din Coreea de Nord, fiind o prezență extrem de discretă. De altfel, aceasta a fost văzută de puține ori din anul 2012, atunci când presa coreeană a menționat pentru prima oară că ea este, într-adevăr, soția lui Kim Jon-un.

Din ianuarie 2020, nicio fotografie cu Ri Sol-ju nu a mai apărut în presa internațională, ceea ce a dat naștere la speculații privind starea de sănătate sau o posibilă sarcină.

Serviciile secrete din Coreea de Sud consideră, pe baza unor informații obținute din interiorul regimului de la Phenian, că Ri Sol-ju a evitat aparițiile publice din cauza pandemiei de coronavirus.

Cine este Ri Sol-ju, soția lui Kim Jong-un

Ri Sol-ju vine dintr-o familie respectată, tatăl ei fiind profesor, iar mama specialistă în obstetrică, scrie analistul Cheong Seong-chang, citat de BBC.

Aceasta ar fi fost cântăreață în Orchestra Unhasu, o formație de elită ai cărei membrii sunt aleși după criterii foarte stricte, la cele mai înalte niveluri ale partidului comunist.

Kim Jong-un și soția lui, Ri Sol-ju

Ri Sol-ju și Kim Jon-un, fotografiați împreună, la un concert aniversar. Cum Coreea de Nord nu a raportat oficial niciun caz de infecție cu coronavirus, masca de protecție a fost inexistentă

Profimedia Images

Se crede că Ri Sol-ju și Kim Jong-un s-au căsătorit în anul 2009, într-un eveniment organizat rapid, după atacul vascular cerebral suferit de fostul lider al Coreei de Nord, Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un.

Cuplul ar avea trei copii, dar informația nu este confirmată.

Paradă militară uriașă în Coreea de Nord, în urmă cu o lună

Armata din Coreea de Nord a organizat o parada gigantică în capitala țării, Phenian, pentru a prezenta o nouă rachetă balistică ce poate fi lansată de pe submarin. La evenimentul grandios a participat si Kim Jong-un.

Liderul suprem al Coreei de Nord a putut fi observat zâmbind în timpul paradei la care au participat numeroși soldați, precum și spectatori. Măsurile de protecție împotriva coronavirusului au fost ca și inexistente, pentru că nimeni nu a purtat mască de protecție.

După defilarea cu echipamente militare clasice, printre care tancuri și lansatoare de rachete, a fost prezentată "bijuteria" armatei, ceea ce analiștii consideră a fi o rachetă balistică cu lansare submarină - "cea mai puternică armă din lume", după cum a caracterizat-o presa de stat din Coreea de Nord.

Phenianul se află sub sancțiuni internaționale pentru programele sale de arme nucleare și rachete balistice.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Soția liderului nord-coreean Kim Jong-un a apărut din nou în public, după mai bine de un an