Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Uraganul Milton a semănat moarte în Florida. Urgia a ucis 12 oameni, iar tornadele au înghițit casele și speranța oamenilor: "Dumnezeule, nu mergeţi acolo"

Case puse la pământ, 12 morţi şi inundaţii apocaliptice a lăsat în urmă uraganul Milton, care a lovit Florida. Urgia a fost anunţată de o serie de 27 de tornade. Rafalele distrugătoare de vânt au provocat o pană de electricitate fără precedent în Statele Unite: aproximativ 3.5 milioane de oameni sunt afectaţi.

de Redactia Observator

la 11.10.2024 , 09:08

Uraganul a lovit Florida cu rafale de 205 kilometri pe oră. Cu câteva minute înainte, guvernatorul avertizase. În oraşele cochete ale Floridei, nivelul apei a urcat fulgerător. Clădirile au fost inundate, iar mulţi localnici au rămas blocaţi în case. 

Un băiat de numai 14 ani a fost salvat de limită de autorităţi din apă - a fost găsit plutind pe o bucată de gard.

Dezastrul a început, însă, înainte să se năpustească uraganul asupra oraşelor. Zeci de tornade au pus la pământ case şi au distrus rulote. Vântul a luat pe sus tomberoane de mari dimensiuni şi le-a aruncat prin acoperişuri.

Vezi și

Uraganul a lovit Florida cu rafale de 205 kilometri pe oră

Pe acelaşi subiect

"Din păcate este o furtună care a provocat decese. Am fost loviţi cel mai rău, am fost loviţi primii", Keath Pearson, şerif comitatul ST. Lucie.

Vârtejurile au lovit şi autostrăzile pline cu maşini şi oameni care fugeau la adăpost. 

"Dumnezeule, o tornadă! Nu mergeţi în direcţia aia! Dumnezeule!", a strigat un localnic.

Într-un oraş de pe coastă, vântul extrem a doborât una câte una macaralele de pe şantiere. Multe s-au prăbuşit peste clădiri sau pe străzi, altele s-au rotit ca nişte morişti de copii în bătaia rafalelor dezlănţuite. Pentru reporterii care relatau din mijlocul urgiei a fost una dintre cele mai grele nopţi.

La Lumina zilei, distrugerile au fost greu de privit. Case distruse, drumuri acoperite de copaci şi resturi luate de vând, maşini avariate. Familii întregi au rămas acum fără un acoperiş deasupra capului.

"Aici era „acasă“. Când eşti acasă, nu te gândeşti că se va întâmpla aşa ceva, nu crezi că va veni şi ceva şi pur şi simplu îţi ia întreaga viaţă. Nu te gândeşti la aşa ceva", spune un localnic.

Milioane de americani au avut parte de clipe de coşmar. În dormitoare comune improvizate în săli de sport la zeci de kilometri distanţă de oraşele lor, s-au întrebat neîncetat ce s-a ales de casele pe care le-au părăsit în grabă.

Milioane de americani au avut parte de clipe de coşmar

Alţii au înfruntat uraganul. Un bărbat poreclit Locotenentul Dan, după numele unui personaj din filmul Forrest Gump, a rămas pe barca lui şi a supravieţuit potopului. Alt american a ajuns faimos după ce şi-a legat acoperişul casei cu nişte curele uriaşe ca să nu îl ia vântul. O legendă absolută, au comentat internauţii.

Un cunoscut om de ştiinţă care a făcut sute de zboruri de recunoaştere a urganelor, a zburat pentru ultima dată ieri. Peter Dodge a murit anul trecut însă cenuşa sa a fost aruncată abia acum din avion în semn de tribut pentru cercetătorul de succes. 

Deşi autorităţile avertizează că pericolul nu a trecut încă, aeroportul din Tampa ar urma să fie redeschis în această dimineaţă după trei zile în care a fost închis.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Ştiri externe » Uraganul Milton a semănat moarte în Florida. Urgia a ucis 12 oameni, iar tornadele au înghițit casele și speranța oamenilor: "Dumnezeule, nu mergeţi acolo"