Antena Meniu Search
x

Spania a înregistrat un caz de gripă aviară transmisă la om. Persoana infectată este un angajat al unei ferme de păsări

Un lucrător de la o fermă de păsări din Spania a contractat gripa aviară la sfârşitul lui septembrie, într-un caz rar de transmitere la om, şi a rămas asimptomatic până când a fost testat negativ, fără alte infecţii cunoscute, a declarat luni Ministerul Sănătăţii de la Madrid, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 10:36

Persoana infectată este un angajat al unei ferme de păsări
Spania a înregistrat un caz de gripă aviară transmisă la om - Shutterstock

"Pe 28 septembrie 2022, Centrul naţional de microbiologie a confirmat un caz de gripă aviară A(H5N1) la un bărbat asimptomatic care anterior fusese testat negativ", potrivit unui comunicat al ministerului.

Persoana infectată este un angajat al unei ferme de păsări din Guadalajara

Persoana infectată este un angajat al unei ferme de păsări din Guadalajara unde, pe 17 septembrie, au fost depistate cazuri de boală printre păsările de curte. El a fost plasat în izolare la domiciliul său până când a fost testat negativ pe 27 septembrie.

Singurul său contact apropiat a fost negativ, potrivit comunicatului ministerului, care subliniază că "transmiterea de la păsări la om este considerată un fenomen rar, iar transmiterea de la om la om este extrem de rară".

În Spania, "au fost detectate 79 de focare la păsări sălbatice şi 36 în fermele de păsări", potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii, mai scrie AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Stiri externe » Spania a înregistrat un caz de gripă aviară transmisă la om. Persoana infectată este un angajat al unei ferme de păsări