Antena Meniu Search
x

Incendiile de pădure au atins un nivel record în 2022, în Spania

În Spania, anul 2022 este deja cel mai devastator an în ceea ce priveşte incendiile forestiere de la debutul măsurătorilor. În primele şapte luni ale anului, flăcările au distrus mai mult de 197.000 de hectare de pădure, a relatat postul public de televiziune RTVE, citând observaţiile realizate de sistemul de observare a pământului Copernicus, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 22.07.2022, 21:47

Incendiu de pădure în Spania
Flăcările au distrus mai mult de 197.000 de hectare de pădure în doar șapte luni. - Profimedia

Suprafaţa devastată este deja mai mare decât întregul record anterior, stabilit în 2012, când incendiile au distrus 189.376 de hectare pe teritoriul Spaniei.

Potrivit acestor cifre, Spania este ţara cel mai grav afectată de incendii de vegetaţie până în prezent anul acesta dintre ţările europene monitorizate prin sistemul Copernicus, depăşind România, cu aproape 150.000 de hectare, Portugalia, cu circa 46.000 de hectare, Franţa, unde au ars aproape 40.000 de hectare, Croaţia - circa 31.000 de hectare şi Italia cu aproximativ 25.000 de hectare.

Incendiile au produs pierderi materiale semnificative

Conform datelor, incendiile care fac ravagii în Spania de mai bine de o săptămână au distrus peste 110.000 de hectare. Mii de persoane au trebuit puse la adăpost. Zeci de locuinţe, magazine şi fabrici, precum şi numeroase animale au căzut pradă flăcărilor. Seceta prelungită şi vânturile puternice au crescut probabilitatea şi răspândirea incendiilor.

Cu toate acestea, vineri situaţia se ameliorase considerabil. La prânz, potrivit mai multor autorităţi regionale, doar câteva incendii mai erau active, printre care cele din Galicia, în nord-vestul ţării, şi cel din insula Canare din Tenerife, în largul coastei vestice a Africii. Aceste focare vor fi aduse sub control vineri, au mai precizat autorităţile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Incendiile de pădure au atins un nivel record în 2022, în Spania