Antena Meniu Search
x

Special! Insula Gozo, locul unde miracolele sunt posibile

Există locuri în lume unde miracolele sunt posibile şi divinitatea pare că îţi ascultă fiecare cuvânt. Un astfel de loc este în Malta. Pe insula Gozo se află o biserică pe care Vaticanul a recunoscut-o ca fiind făcătoare de minuni.

Vezi și

Există locuri în lume unde miracolele sunt posibile şi divinitatea pare că îţi ascultă fiecare cuvânt. Un astfel de loc este în Malta. Pe insula Gozo se află o biserică pe care Vaticanul a recunoscut-o ca fiind făcătoare de minuni. 

Oameni bolnavi sau care nu puteau avea copii s-au rugat acolo şi au fost vindecaţi sau şi-au putut întregi familia. Ştiu că vă gândiţi acum la faptul că aţi mai auzit astfel de poveşti care s-au dovedit a fi escrocherii. De data asta însă dovadă a faptelor din Biserica Ta Pinu stau miile de mărturii ale oamenilor care au avut parte de miracole după ce s-au rugat la icoana Fecioarei Maria.

Insula Gozo face parte din arhipelagul maltez. Despre ea se spune că a fost casa lui Calypso şi locul unde zeiţa l-a ţinut pe Odiseu prizonier timp de şapte ani. Dacă aceasta rămâne doar o poveste frumoasă în paginile mitologiei locale, ceea ce poate să fie confirmat este istoria bisericii Ta Pinu, locul unde miracolele prind viaţă.

Povestea este aşa. Era o capelă mică, de fapt era o capelă de lemn la fel ca multe altele care sunt răspândite pe insulă. Această capelă urma să fie distrusă. Omul care urma să o distrugă, imediat ce a dat prima lovitură şi-a rupt mâna de aici.

Aşa că autorităţile au decis să o păstreze. La scurt timp o tânără care se ruga zilnic în capela Ta Pinu a auzit o voce ce o striga exact în ziua în care aceasta decisese să sară peste rugăciune.

A auzit o voce din acea icoană spunându-i: "Vino, vino pentru că vei fi bolnavă şi pentru mult timp nu vei mai putea să vii să te rogi!". Iniţial nu s-a întrebat ce e, dar a auzit-o şi a doua oară şi a treia oară şi apoi şi-a dat seama că venea dinspre acea icoană cu Maica Sfântă.

Era vocea Fecioarei Maria, care pe lângă îndemnul la rugăciune i-a mai spus femeii că acolo trebuie să ridice o biserică mare, una pe care Vaticanul a recunoscut-o ca fiind făcătoare de minuni.

Nu sunt doar poveşti. În Biserica Ta Pinu există trei camere pe pereţii cărora preoţii au înrămat mesajele de mulţumire ale celor care au fost vindecaţi. Din toate colţurile lumii oamenii au trimis scrisori, poze, proteze de picioare sau coloană, bucăţi din podoaba capilară, haine de bebeluş, căşti de motocicletă. Sunt mărturii ale unor oameni care spun că au fost vindecaţi de cancer sau alte boli grave, s-au recuperat miraculos după accidente auto sau au avut parte de o sarcină atunci când medicina nu le mai dădea nicio şansă.

Aceasta este statuia femeii care a auzit pentru prima oară vocea Fecioarei Maria. În semn de mulţumire ea a fost aşezată în faţa bisericii cu privirea către intrare.

Aproape de biserica Ta Pinu se află o altfel de minune, de data aceasta una a naturii. Este un pod natural săpat în stâncă de mare şi de vânt. Anul trecut o bucată de piatră grea de 6 tone s-a prăbuşit în mare şi nici restul nu mai are mult.

Foarte multe filme au fost făcute aici. Problema este că mâine sau în viitorul recent poate să cadă. Atunci foarte mulţi turişti fac poze înainte ca asta să se întâmple. Noi invităm toţi turiştii care vin în Malta neapărat să o viziteze înainte să se prăbuşească.

De fapt nu trebuie să priveşti foarte atent ca să observi că arcada Ferestrei Albastre este crăpată.

Dacă ai văzut şi Fereastra Albastră, nu pleca din Gozo până nu guşti din produsele locale. Lichior din fructe, ineluşe cu miere, halviţă colorată, miere din flori de portocal şi alte delicii care încântă papilelor gustative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Special! Insula Gozo, locul unde miracolele sunt posibile