Antena Meniu Search
x

Video Stare de urgenţă la graniţa cu România. Furtuna Frederico a lovit cu putere litoralul Mării Negre, în staţiuni iubite de turişti

E stare de urgenţă la graniţa cu România din cauza furtunii teribile care s-a abătut asupra Mării Negre. Oraşele situate pe litoralul bulgăresc au fost biciuite de rafale care au avut puterea unui uragan. Cel puţin doi oameni au murit, zdrobiţi de copaci. Iar în Turcia, valurile uriaşe care au atins chiar 10 metri au scufundat bărcile pescarilor şi au oprit circulaţia feriboturilor. 

de Redactia Observator

la 19.11.2023, 20:29

Vezi și

Aproape de Vama Veche, marea s-a abătut cu furie asupra staţiunilor bulgăreşti de vacanţă atât de populare şi printre români. De la Kavarna şi Tyulenovo şi până la Tsarevo, la graniţa cu Turcia, furtuna care a adus rafale de vânt de 120 de kilometri pe oră a măturat totul în cale

Vreme cumplită în Bulgaria. O femeie, zdrobită de un copac doborât de vânt

În Varna, o femeie a murit zdrobită de un copac scos din rădăcini. Medicii sosiţi să acorde primul ajutor au fost şi ei răniţi de crengi. Zeci de arbori au fost smulşi din rădăcini, iar unii au căzut pe maşini. Primarul a cerut oamenilor să rămână în case şi a decis să ţină închise unele şcoli. 

Şi în capitala Sofia un bărbat a murit în maşină, după ce aceasta a fost lovită de un plop doborât de rafale. Iar în nord-est, ninsoarea a provocat închiderea unui drum naţional. Zeci de şoferi au rămas blocaţi, la fel ca şi maşinile de pompieri şi echipajele de la deszăpezire, trimise să îi ajute.  

Pe acelaşi subiect

Meteo. Cod portocaliu de vânt şi ninsori

De altfel, toată zona de est a Bulgariei este sub cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori. În Varna şi Shumen a fost decretată stare de urgenţă. 

În Turcia, aceeaşi furtună a adus valuri imense care au scufundat zeci de bărci pescăreşti şi de agrement. Porturile Izmit, Darica şi Antalya arată ca după un bombardament. Bucăţi uriaşe de lemn şi metal au fost aruncate la mal. 

În oraşul Zonguldak, din nord, o navă de transport marfă sub pavilion Camerun a eşuat, însă toţi cei 13 membri ai echipajului au fost evacuaţi la timp. În aceeaşi localitate, camerele de supraveghere au surprins momentul în care un brad imens cade peste o clădire.

Drumuri îngropate sup zăpadă

În alte regiuni ale ţării, zăpada a acoperit drumurile naţionale. Chiar şi la Istanbul s-a aşternut un strat de câţiva centimetri. Din cauza condiţiilor meteo, 154 de zboruri au fost anulate în oraş.

Pentru luni, meteorologii au emis cod portocaliu şi galben de avertizare valabil pentru 31 de provincii. Furtuna Frederico a ajuns până în Grecia. În portul Aegina, o navă s-a luptat mai bine de o oră cu valurile uriaşe pentru a ajunge la ţărm.

La Salonic, vântul a bătut cu peste 100 de kilometri pe oră. Peste 150 de copaci au căzut, unii dintre ei pe maşini. Cursele cu feriboturile au fost oprite mai multe ore. Iar distrugătorul Velos, una dintre cele mai cunoscute nave ale marinei elene, a fost avariat serios după ce a fost proiectat în mal de valurile furioase. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Stare de urgenţă la graniţa cu România. Furtuna Frederico a lovit cu putere litoralul Mării Negre, în staţiuni iubite de turişti