Antena Meniu Search
x

Stare de urgenţă în Virginia şi Carolina de Nord. Furtuni de zăpadă au lovit statele americane

Este stare de urgenţă în statele americane Virginia şi Carolina de Nord, după ce o furtună de zăpadă a paralizat sud-estul ţării. În doar câteva ore, serviciile de intervenţie au primit sute de apeluri de urgenţă.

Vezi și

Este stare de urgenţă în statele americane Virginia şi Carolina de Nord, după ce o furtună de zăpadă a paralizat sud-estul ţării. În doar câteva ore, serviciile de intervenţie au primit sute de apeluri de urgenţă. Şcolile au fost închie, iar haosul s-a declanşat şi pe aeroporturi. Peste două mii de curse aeriene au fost anulate.

20 de milioane de americani sunt afectaţi de vremea rea. În unele zone, a nins cât pentru tot anul. Autorităţile din Carolina de Nord şi Virginia sunt în alertă maximă. Peste 550 de mii de locuinţe şi clădiri administrative au rămas fără curent electric. 

Cel puţin 500 de accidente au avut loc într-o singură zi, în Carolina de Nord, deşi autorităţile le-au cerut insistent localnicilor să evite deplasările. Nici măcar vehiculele de teren nu au putut face faţă viscolului şi poleiului. Pe autostrăzi, zeci de şoferi de TIR au rămas ore în şir blocaţi în nămeţii de aproape jumătate de metru. 

Un şofer a murit după ce furtuna a doborât un copac peste maşina lui. 

Singurii care au îndrăznit să se aventureze afară au fost cei echipaţi ca pentru schi.

Furtuna de zăpadă a afectat şi traficul aerian de peste Ocean. Sute de zboruri au avut întârzieri sau au fost anulate pe aeroportul Richmond din Virginia. Pasagerii au aşteptat ore bune să fie îmbarcaţi.

În zilele următoare, sud-estul Statelor Unite va fi lovit de o nouă furtună de zăpadă, la fel de puternică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Stare de urgenţă în Virginia şi Carolina de Nord. Furtuni de zăpadă au lovit statele americane