Antena Meniu Search
x

Video Statele UE cer teste obligatorii pentru chinezi: Beijingul ameninţă că va riposta. De ce România nu va impune măsura în aeroporturi

Cazurile de COVID din China sperie autoritatile din Europa. Experţii în sănătate cer teste obligatorii la intrarea în ţările Uniunii pentru chinezi.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 04.01.2023, 20:39

Vezi și

Statele care au zboruri directe cu China iau în calcul testarea Covid obligatorie a pasagerilor care pleacă de acolo. Este o măsură care îi nemulțumește pe oficialii de la Beijing care amemință în această situație că vor lua contramăsuri.

Este puțin probabil ca intensitatea acestui virus să fie aceeași cu cea de acum un an

România nu are zboruri directe cu China, prin urmare surse guvernamentale spun că în situația actuală nu se impune introducerea unei astfel de măsuri. Pe de altă parte, chiar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că este puțin probabil ca intensitatea acestui virus să fie aceeași cu cea de acum un an, însă, în situașia în care se va impune vreo măsură, cel mai probabil se va introduce verificarea testării prealabile.

În China, situația este din ce în ce mai dificilă. La trei ani de la apariția primelor cazuri e Covid, spitalele de acolo sunt din nou pline. Pe de altă parte, la casele mortuare oamenii au la dispoziție 5-10 minute pentru a-și plânge morții. În România, numărul cazurilor de Covid au ajuns la 3700, în creștere cu 300 față de săptămâna precedentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Statele UE cer teste obligatorii pentru chinezi: Beijingul ameninţă că va riposta. De ce România nu va impune măsura în aeroporturi