Antena Meniu Search
x

Statele Unite, ajutor pentru Marea Britanie în lupta pentru combaterea coronavirusului

Boris Johnson se simte mai bine, dar în Marea Britanie situaţia este tot mai dramatică. 887 de oameni au murit numai astăzi. În acest timp, doi bebeluşi devin imaginea luptei împotriva noului coronavirus. Au câteva săptămâni de viaţă şi s-au recuperat în totalitate.

de Redactia Observator

la 09.04.2020, 23:55

Vezi și
  • Statele Unite trimit 200 de ventilatoare Marii Britanii în lupta cu coronavirusul.
  • Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, se simte mai bine în lupta cu coronavirusul.

Boris Johnson se simte mai bine, dar în Marea Britanie situaţia este tot mai dramatică. 887 de oameni au murit numai astăzi. În acest timp, doi bebeluşi devin imaginea luptei împotriva noului coronavirus. Au câteva săptămâni de viaţă şi s-au recuperat în totalitate.

"Premierul rămâne la terapie intensivă, iar starea lui de sănătate se îmbunătăţeşte. Pot, de asemenea, să vă spun că s-a ridicat în şezut şi comunică cu echipa de medici".

Veştile despre starea de sănătate a lui Boris Johnson lasă loc unui optimism timid. În Regat, situaţia rămâne critică.

Numai ieri, au murit 938 de oameni. Iar bilanţul total a depăşit 7 mii de decese.

Statisticile arată că unul din doi pacienţi de la terapie intensivă supravieţuieşte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Îngrijorător este că vârful epidemiei este aşteptat peste aproximativ 10 zile.

Un spital construit în nouă zile a început să primească pacienţi.

Dacă ratele de infectare şi mortalitate nu se schimbă, Marea Britanie ar putea fi cea mai lovită ţara europeană de coronavirus. Unii experţi prezic 66 de mii de morţi. Ca să evite acest scenariu negru, autorităţile pregătesc un program de testare în masă.

În prezent, Regatul nu poate procesa mai mult de 15 mii de analize pe zi. Până la sfârşitul lunii, s-ar putea ajunge la 100 de mii. Vor fi create centre de testare în spitale, policlinici dar şi în sistem drive-through pe modelul altor ţări europene.

Primii testaţi vor fi angajaţii din sistemul sanitar. Din izolare, Ducii de Cambridge au vorbit prin videoconferinţă cu o parte dintre copiii cadrelor medicale infectate. 

"Acesta este un desen cu mama mea. Ea lucrează la o şcoală specială şi ajută în tratarea copiiilor. Aici am desenat-o pe mama mea şi ea lucrează în Serviciul Naţional de Sănătate. Sunt foarte mândru de ea".

Cei mici au avut şi un cadou virtual pentru Kate: un buchet de flori din hârtie imprimată cu buburuze.

În Marea Britanie, speranţa are chipul a doi bebeluşi. Ava şi Mason care au 6, respectiv 7 săptămâni de viaţă au învins coronavirusul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Statele Unite, ajutor pentru Marea Britanie în lupta pentru combaterea coronavirusului