Antena Meniu Search
x

Statele Unite, acuzate de "piraterie" după ce ar fi deturnat un transport cu 200.000 de măști din drumul spre Germania

Este o relație tensionată între Statele Unite ale Americii și Germania, după ce autoritățile de la Berlin le-au acuzat pe cele americane de "piraterie modernă" în cazul unui transport cu 200.000 de măști de protecție.

de Redactia Observator

la 04.04.2020, 07:24

Statele Unite ale Americii, acuzate de piraterie în cazul transportului de măști de protecție
Statele Unite ar fi plătit de trei ori mai mult decât Germania pe transportul de măști de protecție - Hepta
  • Statele Unite, acuzate de "piraterie" după ce ar fi deturnat un transport cu 200.000 de măști din drumul spre Germania
  • Donald Trump a recunoscut obținerea măștilor

Este o relație tensionată între Statele Unite ale Americii și Germania, după ce autoritățile de la Berlin le-au acuzat pe cele americane de "piraterie modernă" în cazul unui transport cu 200.000 de măști de protecție.

Germania ar fi comandat din Thailanda cele 200.000 de măști de protecție N95, însă Statele Unite ar fi supralicitat și ar fi deturnat măștile în momentul în care acestea erau mutate dintr-un avion într-altul.

Conform news.ro, Andreas Geisel, ministrul de stat al Internelor din Berlin, solicită Guvernului german să solicite Washingtonului să se conformeze regulilor comerţului internaţional.

Geisel a precizat că măștile respective urmau să fie folosite de forțele de ordine germane, însă Statele Unite ar fi oferit un preț de trei ori mai mare și plata în avans în momentul în care transportul se pregătea să ajungă în Germania.

Pe de altă parte, Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a recunoscut că autoritățile americane au obținut 200.000 de măşti N95, 135.000 de măşti chirurgicale şi 600.000 de mănuşi, fără a preciza însă sursa acestora.

Nu în ultimul rând, Valérie Pécresse, preşedinte al regiunii Île-de-France, a recunoscut că există o cursă a înarmării cu măști de protecție care s-a transformat într-o adevărată vânătoare de comori la nivel global.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Statele Unite, acuzate de "piraterie" după ce ar fi deturnat un transport cu 200.000 de măști din drumul spre Germania