Antena Meniu Search
x

Trei persoane ucise şi 12 rănite, în urma unui atac la târgul de Crăciun din Strasbourg. Autorul, de negăsit

Trei persoane au fost ucise şi 12 - rănite, potrivit bilanţului provizoriu al autorităţilor, după ce un individ a deschis focul la târgul de Crăciun organizat în centrul oraşului. Şase dintre răniţi sunt în stare critică.

Vezi și

Trei persoane au fost ucise şi 12 - rănite, potrivit bilanţului provizoriu al autorităţilor, după ce un individ a deschis focul la târgul de Crăciun organizat în centrul oraşului. Şase dintre răniţi sunt în stare critică. Sute de poliţişti, jandarmi şi militari, susţinuţi de elicoptere, sunt mobilizaţi pentru căutarea ucigaşului. După atentat, localnicii au fost rugaţi să rămână în case, dar câteva ore mai târziu, au primit din nou permisiunea să iasă pe străzi.

Mai multe focuri de armă s-au auzit în zona târgului de Crăciun de la Strasbourg, destul de aglomerată în acele momente. Câţiva oameni loviţi de gloanţe s-au prăbuşit la pământ. Ceilalţi, cuprinşi de panică, s-au grăbit să se pună la adăpost.

Agresorul a fost identificat de o patrulă de militari, dintre cei desfăşuraţi pe străzile oraşelor franceze după atentatele din anii trecuţi. Au urmat mai multe schimburi de focuri. Teroristul a fost rănit, dar a reuşit să scape.

Un soldat a suferit şi el răni uşoare. Între timp, forţele de securitate au încercuit centrul oraşului şi le-au cerut localnicilor şi turiştilor să nu iasă din clădiri, nici măcar pentru a se înapoia la casele lor. Parlamentul European a fost şi el blocat, dar deputaţii, printre care şi reprezentanţi ai României, şi-au continuat dezbaterile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit autorităţilor, agresorul ar fi un bărbat de 29 de ani, născut în Strasbourg, care are la activ condamnări pentru delicte de drept comun atât în Franţa, cât şi în Germania. El urma să fie reţinut chiar ieri dimineaţă, marţi, în cadrul unei anchete într-un caz de omucidere, dar jandarmii nu l-au găsit acasă.

Presa scrie că individul era supravegheat şi de serviciile de informaţii, informaţie neconfirmată deocamdată. Ziarele străine au publicat şi o presupusă fotografie a sa şi afirmă că bărbatul este de origine nord-africană, dar nici aceste date nu sunt confirmate oficial.

350 de poliţişti şi militari sunt în continuare mobilizaţi pentru căutarea teroristului, care s-ar putea afla, încă, într-un cartier din oraş. Guvernul francez a instituit starea de urgenţă în caz de atentat.

Astfel, controalele de la frontieră sunt întărite, iar patrulele militare din oraşe au fost şi ele suplimentate. Atacul nu a fost revendicat, dar Statul Islamic a ameninţat că va ataca târgurile de Crăciun din Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Trei persoane ucise şi 12 rănite, în urma unui atac la târgul de Crăciun din Strasbourg. Autorul, de negăsit