Antena Meniu Search
x

Sute de studenți, baricadați în Universitatea Politehnică din Hong Kong

La Hong Kong, confruntările dintre poliţie şi manifestanţi devin tot mai puternice. Forţele de securitate au avertizat că vor deschide focul cu muniţie de război dacă vor continua să fie atacate cu arme improvizate, dar periculoase. Poliţia a încercat, toată noaptea, să ia cu asalt o universitate

de Redactia Observator

la 18.11.2019, 10:32

Vezi și

La Hong Kong, confruntările dintre poliţie şi manifestanţi devin tot mai puternice. Forţele de securitate au avertizat că vor deschide focul cu muniţie de război dacă vor continua să fie atacate cu arme improvizate, dar periculoase. Poliţia a încercat, toată noaptea, să ia cu asalt o universitate ocupată de câteva sute de studenţi protestatari, dar aceştia au reuşit să reziste.

Sute de studenţi protestatari s-au baricadat în incinta Universităţii Politehnice din Hong Kong pe care s-au străduit să o transforme într-o fortăreaţă. Iar când poliţia a trecut la atac, erau pregătiţi să reziste. Au incendiat una din intrările universităţii, dar şi o pasarelă pietonală. Iar de la etajele superioare au tras asupra poliţiştilor cu arcuri, praştii şi chiar cu o catapultă.

Forţele de securitate au folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi maşini blindate pentru a sparge blocada studenţilor. Cu toate că aceştia au rezistat, o săgeată a rănit destul de grav un poliţist. Comandamentul poliţiei a lansat, atunci, un avertisment îngrijorător.

Dacă vor continua să folosească arme letale, cum sunt sticlele incendiare şi arcurile cu care au tras săgeţi în poliţişti, Poliţia spune că nu va avea de ales şi va folosi forţă "minimă" dar, la nevoie, va trage cu gloanţe reale.

Violenţele s-au extins în tot oraşul după ce studenţii asediaţi au cerut ajutorul protestatarilor din alte cartiere. În mai multe zone s-au declanşat confruntări menite să-i atragă pe poliţişti şi să reducă presiunea asupra universităţii.

Spre dimineaţă, luptele au încetat, iar rectorul universităţii i-a îndemnat pe studenţi să părăsească incinta şi să se predea poliţiei.

Situaţia din Hong Kong rămâne tensionată iar violenţele din ultimele luni au alungat turiştii şi au afectat grav lumea afacerilor. Autorităţile se aşteaptă la cea mai gravă recesiune după anul 1997, când fosta colonie britanică a fost retrocedată Chinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Sute de studenți, baricadați în Universitatea Politehnică din Hong Kong