Antena Meniu Search
x

SUA a învins Rusia la București. Doreen Bogdan-Martin, aleasă în România la conducerea agenției de telecomunicații a ONU

SUA a învins Rusia în lupta pentru viitorul internetului într-un scrutin organizat la București. Americanca Doreen Bogdan-Martin a fost aleasă în România la conducerea agenției de telecomunicații a ONU cu 139 din cele 172 de voturi, scrie Politico. Contracandidatul ei a fost Rashid Ismailov din Rusia. În ultimii opt ani, şefia Uniunii Internaţionale a Comunicaţiilor a aparţinut Chinei.

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 13:46

SUA a învins Rusia la București. Doreen Bogdan-Martin, aleasă la conducerea agenției de telecomunicații a ONU
SUA a învins Rusia la București. Doreen Bogdan-Martin, aleasă la conducerea agenției de telecomunicații a ONU - Casa Albă

Un oficial american de top a câștigat cu o majoritate covârșitoare șefia agenției Națiunilor Unite care stabilește standarde globale pentru telecomunicații și infrastructura tehnologică. Americanca Doreen Bogdan-Martin a fost aleasă în funcţia de secretar general al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), pentru următorii patru ani, după voturile acordate, joi, la scrutinul organizat la cea de-a 21-a ediţie a Conferinţei Plenipotenţiarilor ITU (PP-22), eveniment ce are loc la Bucureşti. Anunţul a fost făcut de Sabin Sărmaş, preşedintele conferinţei de la Palatul Parlamentului.

Astfel, în urma opţiunilor de vot acordate de toate statele-membre ITU, Doreen Bogdan-Martin a obţinut 139 dintre sufragii, în timp ce candidatul din Federaţia Rusă, Rashid Ismailov, un număr de 25 de voturi. În ultimii opt ani, şefia Uniunii Internaţionale a Comunicaţiilor a aparţinut Chinei, prin Houlin Zhao.

Cine este Doreen Bogdan-Martin, noua șefă a agenției de telecomunicații a ONU

"Îmi ofer candidatura ca secretar general al ITU. Îmi imaginez o organizaţie în fruntea eforturilor globale de a îndeplini conectivitatea nevoilor şi de a extinde oportunităţile digitale pentru toţi oamenii. Voi lucra neobosit să consolidez ITU ca o instituţie bazată pe fapte, pe impact, axată pe rezultate, transparenţă şi receptivitate. Vom fi 'fit4purpose' pentru a ne conduce membrii în viitorul digital", a transmis Bogdan-Martin, în broşura oficială de candidatură.

Pe acelaşi subiect

Portofoliul de realizări al candidatei din SUA include, printre altele: lansarea design-ului Centrului Internaţional pentru Inovaţie Digitală, conceperea unei strategii pentru tineri la nivelul ITU, a unui grup de lucru inter-sectorial pentru tineret, lansarea Programului "Generation Connect Board"- pentru a stimula implicarea tinerilor şi conceptualizarea "Global Youth Summit" şi îmbunătăţirea coerenţei între programe pentru ca acestea să fie orientate către viitor.

Doreen Bogdan-Martin are 30 de ani de experienţă în domeniul informaţiei şi comunicării, în sectorul tehnologiilor (TIC), al relaţiilor guvernamentale şi în organizaţii multilaterale. Este căsătorită, are patru copii şi vorbeşte fluent franceză şi spaniolă.

Pe plan educaţional, este masterandă a Universităţii Americane - Şcoala de Servicii Internaţionale, în Politici de comunicaţii internaţionale, şi licenţiată a Universităţii din Delaware. Din anul 2019, Bogdan-Martin ocupă funcţia de director al Biroului de Dezvoltare în Telecomunicaţii al ITU.

Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor se desfășoară la București

România organizează, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie, la Palatul Parlamentului, cea de-a 21-a ediţie a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (PP-22), la care participă peste 3.000 de lideri şi delegaţii din 193 de ţări.

Alături de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), parteneri în organizarea conferinţei sunt: Senatul României, Camera Deputaţilor, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Bucureşti, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Societatea Română de Televiziune.

Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor este organizaţia internaţională din sistemul Naţiunilor Unite specializată pentru tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), care promovează inovaţia în acest domeniu, împreună cu cele 193 de state membre şi cu peste 900 de membri din rândul companiilor, al universităţilor şi al organizaţiilor internaţionale şi regionale.

Înfiinţată în urmă cu peste 150 de ani, ITU este o organizaţie interguvernamentală al cărei obiectiv principal este coordonarea utilizării în bune condiţii a spectrului radio la nivel global, promovarea cooperării internaţionale în asignarea orbitelor satelitare, îmbunătăţirea infrastructurii de comunicaţii în ţările în curs de dezvoltare şi stabilirea de standarde la nivel mondial care să încurajeze interconectarea fără întrerupere a unei game largi de sisteme de comunicaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » SUA a învins Rusia la București. Doreen Bogdan-Martin, aleasă în România la conducerea agenției de telecomunicații a ONU