Antena Meniu Search
x

SUA au testat o rachetă balistică intercontinentală pentru "a garanta letalitatea și eficienţa armamentului nuclear din arsenalul american"

Forțele aeriene americane au testat marți o rachetă balistică intercontinentală care poate fi echipată cu încărcătura nucleară și are o rază de acţiune de peste 9.660 de kilometri, potrivit oficialilor.

de Antonia Roşu

la 17.08.2022, 11:56

SUA a testat o rachetă balistică intercontinentală pentru "a garanta letalitatea și eficienţa armamentului nuclear din arsenalul Statelor Unite"
SUA a testat o rachetă balistică intercontinentală pentru "a garanta letalitatea și eficienţa armamentului nuclear din arsenalul Statelor Unite" - Profi Media

Racheta balistică, denumită „Minuteman III”, a fost lansată din Baza Forțelor Aeriene Vandenberg din California, pe o distanţă de aproximativ 6.800 km, până la o zonă de testare din apropierea Insulelor Marshall.

Racheta a fost lansată „pentru a demonstra capacitatea forțelor nucleare americane și a garanta letalitatea și eficienţa armamentului din arsenalul Statelor Unite”, a punctat un comunicat al Forțelor Aeriene.

„Acest test face parte din activitățile de rutină menite să asigure că armamentul Statelor Unite este unul sigur, fiabil și eficient, dar şi pentru a descuraja orice ameninţare nucleară și a ne linişti aliații. Astfel de teste au mai avut loc în trecut, iar acesta nu este un rezultat al tensiunilor actuale de la nivel mondial”, a continuat comunicatul.

Testul a fost amânat din cauza vizitei lui Nancy Pelosi în Taiwan

Lansarea a fost programată inițial pentru data de 4 august, potrivit spuselor lui Steven Wilson, un purtător de cuvânt al AF Global Strike Command, dar a fost amânată din cauza preocupărilor legate de reacţia Chinei la vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, a confirmat CNN. Un oficial american a declarat la acea vreme pentru CNN că amânarea testului a fost un „pas prudent”.

„Minuteman III” este cunoscută ca fiind singura componentă terestră a triadei nucleare din Statele Unite ale Americii. Celelalte două elemente sunt rachetele balistice lansate de submarinul „Trident” și focoasele nucleare transportate de către bombardierele strategice intercontinentale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » SUA au testat o rachetă balistică intercontinentală pentru "a garanta letalitatea și eficienţa armamentului nuclear din arsenalul american"