Antena Meniu Search
x

SUA avertizează dur Phenianul: 'Regimul nord-coreean va fi complet distrus'

SUA avertizează Coreea de Nord că ar fi "complet distrusă" dacă ar izbucni războiul.

Statele Unite au avertizat Coreea de Nord că ar fi "complet distrusă" dacă va izbucni războiul, după ce Phenianul a lansat miercuri cea mai avansată rachetă balistică intercontinentală, scrie Reuters.

Ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, a spus, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, convocată de urgenţă, că dacă va veni războiul va fi din cauza unor acte de agresiune continuate ale regimului de la Phenian.

"Nu am căutat niciodată război cu Coreea de Nord şi nici astăzi nu căutăm. Dacă va veni războiul, va fi din cauza unor acte de agresiune continuate, aşa cum am fost văzute ieri. Şi dacă vine războiul, regimul nord-coreean va fi complet distrus", a afirmat ambasadorul american la ONU.

De asemenea, Nikki Haley a spus că SUA au cerut Chinei să oprească aprovizionarea cu petrol a Coreei de Nord, preşedintele american Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping având miercuri o discuţie telefonică în acest sens.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, miercuri dimineaţă, la aproape două luni de când liderul de la Phenian Kin Jon-un nu a mai făcut niciun test cu rachetă.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat miercuri că ţara sa a devenit un stat nuclear deplin, după ce a testat cu succes un nou tip de rachetă capabilă să ajungă oriunde în Statele Unite.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » SUA avertizează dur Phenianul: 'Regimul nord-coreean va fi complet distrus'