Antena Meniu Search
x

Video SUA se îndreaptă spre o nouă confruntare Donald Trump - Joe Biden. Îngrijorare dar și entuziasm în rândurile votanților americani

Alegeri SUA 2024. Donald Trump şi Joe Biden sunt marii câştigători după Super-Marţi, ziua care decide conform tradiţiei candidaţii marilor partide la alegerile prezidenţiale. În tabăra republicană, Trump a ieşit învingător în 14 din cele 15 state care au organizat voturi. Din cauza rezultatelor slabe, contracandidata sa, Nikki Haley, s-a retras din cursă. Fără rival în propriul partid, Biden a pierdut totuşi lupta în Samoa Americană în faţa unui antreprenor necunoscut. 

de Redactia Observator

la 06.03.2024, 20:52

Vezi și
  • Donald Trump, candidat republican la prezidențiale: Nu degeaba i se spune Super-Marţi, e ceva major. Comentatorii politici şi ceilalţi îmi spun că nu a mai existat aşa ceva, o victorie atât de clară.

La reşedinţa lui din Florida, Donald Trump a fost numai zâmbet după anunţarea rezultatelor

A obţinut victorii majore în California, Texas şi Carolina de Nord, statele cu cei mai mulţi delegaţi, adică persoane care aleg candidatul oficial al partidului.

Votanţii lui sunt îngrijoraţi de starea economiei, dar şi de imigraţie, subiecte exploatate de fostul preşedinte în discursul de după victorie. 

Pe acelaşi subiect
  • Donald Trump, candidat republican la prezidențiale: Milioane de oameni ne invadează ţara. Îi vom opri, vom închide graniţele. Va trebui să deportăm mulţi oameni, mulţi oameni răi. 

La democraţi, Joe Biden a obţinut în medie 80 la sută dintre voturi şi l-a atacat iar pe Donald Trump

  • Joe Biden, preşedintele SUA: Avem de gând să mergem mai departe sau îi vom permite lui Donald Trump să ne tragă înapoi în haosul, divizarea şi întunericul care au definit mandatul său?

Super-Marţea a venit şi cu semnale de alarmă pentru cei doi candidaţi. Trump a pierdut votul în Vermont în faţa lui Nikki Haley, care s-a retras ulterior din cursă. Votanţii ei nici nu vor să audă de Trump.

  • Votant: Nu vreau să votez pentru Trump, mi se face greaţă. S-ar putea să scriu cu pixul un alt nume sau să las necompletat.

La democraţi, zeci de mii de oameni şi-au anulat votul, în semn de protest faţă de sprijinul acordat Israelului de administraţia preşedintelui. 

  • Votant: Votul acesta înseamnă că Partidul Democrat trebuie să se schimbe. Ei trebuie să țină cont de preferința alegătorilor față de subiectul Gaza, pe care l-au gestionat complet greșit până acum.

Surpriza serii a venit din Samoa. Joe Biden a pierdut alegerile primare în micul teritoriu din Pacific

Biden devine primul preşedinte american din ultimii 44 de ani care pierde alegerile primare în micul teritoriu american din Pacific în favoarea unui om de afaceri care nici măcar nu a vizitat regiunea şi şi-a făcut campanie prin teleconferinţe.  

  • Jason Palmer, candidat democrat la preşedinţie: Eu chiar cred că te poți conecta cu oamenii la fel de mult cu ajutorul tehnologiei pe cât poți în persoană. Am aflat că am câştigat alegerile primare pentru că telefonul nu se mai oprea din sunat. 

Mare parte din publicul american nu îşi dorea însă o nouă finală Biden - Trump. Alegătorii sunt îngrijoraţi de faptul actualul preşedinte este prea în vârstă să ducă la capăt cu bine un nou mandat sau din cauza proceselor penale care îl vizează pe Trump. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » SUA se îndreaptă spre o nouă confruntare Donald Trump - Joe Biden. Îngrijorare dar și entuziasm în rândurile votanților americani