Antena Meniu Search
x

SUA și Rusia, duel în vorbe despre rachete

Armata americană va dispune în curând de o rachetă cu performanţe incomparabile cu ale celor deţinute de rivalii săi. Anunţul a venit chiar de la preşedintele Donald Trump care a şi precizat, dacă mai era nevoie, care sunt aceşti rivali: Rusia şi China.

de Redactia Observator

la 17.05.2020, 14:30

Vezi și
  • Preşedintele DOnald Trump a elogiat viitoarea rachetă.
  • Anunţul, tratat sarcastic de Dmitri Rogozin.

De la Moscova a venit, fără întârziere, o replică: şeful agenţiei spaţiale ruse a scris, ironic, că, în faţa unei asemenea arme nemaivăzute, Rusia nu poate decât să se predea.

Donald Trump: Nu avem de ales, trebuie să facem asta, cu adversarii pe care îi avem. O vom numi "racheta super-tare". Şi am auzit, aseară, că este de 17 ori mai rapidă decât ceea ce au ei în prezent, decât cea mai rapidă rachetă pe care o avem în prezent. Rusia are una de cinci ori iar China lucrează la una de cinci - şase ori. Iar noi avem una de 17 ori mai rapidă.

Preşedintele a elogiat, fără alte detalii, viitoarea rachetă la inaugurarea oficială a noului corp militar al Statelor Unite: Forţa Spaţială.

Cu acelaşi prilej i s-a prezentat şi drapelul cu emblema noii Forţe, despre care s-a spus, pe reţelele sociale, că aminteşte de cea a Flotei Spaţiale din serialul Star Trek. Gluma nu l-a impresionat pe Donald Trump.

Anunţul despre noua rachetă a primit o replică sarcastică de la şeful agenţiei spaţiale Roskosmos, Dmitri Rogozin.

"Împotriva unei asemenea rachete nu avem ce face. Ne predăm!" a scris Rogozin pe reţelele sociale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » SUA și Rusia, duel în vorbe despre rachete