Antena Meniu Search
x

SUA vor testa o rachetă balistică intercontinentală. Pentagonul precizează că a informat Rusia cu privire la exercițiu, pentru a evita noi tensiuni

Armata americană va testa lansarea unei rachete balistice intercontinentale miercuri, a declarat Pentagonul, adăugând că a notificat în prealabil Rusia cu privire la acest eveniment, scrie Reuters.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 07.09.2022, 07:56

SUA va testa miercuri o rachetă balistică intercontinentală
SUA va testa miercuri o rachetă balistică intercontinentală - Twitter @sentdefender

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a descris testul ca fiind unul "de rutină" și a spus că este menit să demonstreze pregătirea forțelor ICBM ale armatei americane, precizează sursa citată.

Statele Unite au efectuat luna trecută un test al unui ICBM Minuteman III, care a fost amânat pentru a evita escaladarea tensiunilor cu Beijingul în timpul unei demonstrații de forță efectuate de China lângă Taiwan.

Armata americană preciza atunci că testul arată “pregătirea forțelor nucleare americane și oferă încredere în letalitatea și eficacitatea descurajării nucleare a națiunii”. Racheta Minuteman III a parcurs aproximativ 6.760 de km și a fost lansată de la baza americană Vandenberg din California. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un test al aceleiași rachete balistice intercontinentale a fost amânat în luna aprilie, din cauza riscului amplificării tensiunilor nucleare cu Rusia, în contextul războiului din Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » SUA vor testa o rachetă balistică intercontinentală. Pentagonul precizează că a informat Rusia cu privire la exercițiu, pentru a evita noi tensiuni