Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Suspectul arestat lângă mitingul lui Trump spune că e mare fan al fostului președinte al SUA: "Sunt un susţinător fidel, am strâns voturi pentru el"

Donald Trump a fost vizat de o a treia tentativă de asasinat. Un bărbat care avea asupra sa acte false, înarmat cu o puşcă de vânătoare, a fost reţinut chiar înainte ca fostul preşedinte să urce pe scenă, în timpul unui miting electoral. Suspectul ar fi chiar un membru de partid, care i-a făcut campanie lui Donald Trump în statul Nevada.

de Redactia Observator

la 14.10.2024 , 22:15

Individul şi-a făcut apariţia la mitingul lui Donald Trump cu două minute înainte ca fostul preşedinte să urce pe scenă. A fost oprit de agenţii de securitate la un punct de control şi a prezentat permise VIP și de presă false. La un control mai amănunţit, poliţiştii au descoperit că avea numere de înmatriculare false, iar în autovehicul au fost găsite două arme, o pușcă și un pistol, încărcate, pentru care nu deținea permis.

"Dacă mă întrebaţi pe mine, cel mai probabil am avut agenţi care au prevenit cea de-a treia tentativă de asasinat", Chad Bianco, poliţist. 

Bărbatul înarmat este Vem Miller, din Las Vegas. Susţine că nu a vrut să-l ucidă pe miliardar, ba chiar ar fi fan Trump.

Vezi și

Vem Miller susține că nu a vrut să-l ucidă pe miliardar

"În 2022, am candidat în Nevada din partea republicanilor. Din 2000 sunt membru al Partidului Republican din Nevada, sunt un susţinător fidel al lui Donald Trump, am strâns voturi pentru Donald Trump", spune Vem Miller, suspect.

Aceasta ar fi a treia tentativă de asasinare căreia Donald Trump îi supravieţuişeste în ultimele 3 luni. Prima, în iulie, în Pennsylvania când un glonț i-a lovit urechea, și o a doua dejucată luna trecută, pe terenul său de golf din Florida.

Mai sunt doar 21 de zile până când americanii îşi vor alege viitorul preşedinte, iar ultimele sondaje arată una dintre cele mai strânse curse din ultimii ani. Diferenţa dintre cei doi candidaţi este de doar 2 procente, iar orice pas greşit i-ar putea costa victoria.

Tabăra democraţilor are de furcă zilele acestea după prestaţia slabă a lui Tim Walz, candidat la postul de vicepreşedinte. A ajuns subiect de glume în spaţiul online, după ce nu a reuşit să-şi încarce arma în timp ce era la vânătoare.

Miliardarii din Statele Unite şi-au ales deja favoriţii. Potrivit unei analize a publicaţiei Forbes, 76 de oameni de afaceri, printre care Michael Bloomberg, Steven Spielberg şi David Blitzer, au anunţat că vor vota şi chiar au donat pentru campania Kamalei Harris. În cealaltă tabără, Trump este susţinut de 49 de miliardari, însă printre ei se numără chiar cel mai bogat dintre ei - Elon Musk, fondatorul Tesla.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Suspectul arestat lângă mitingul lui Trump spune că e mare fan al fostului președinte al SUA: "Sunt un susţinător fidel, am strâns voturi pentru el"