Antena Meniu Search
x

Sute de câini, salvaţi de la moarte în China. Animalele urmau să fie bătute, înfometate şi apoi mâncate

Peste 400 de câini care urmau să fie sacrificați pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o organizație caritabilă britanică în ultimii doi ani, relatează BBC

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 27.11.2023, 19:25

Sute de câini, salvaţi de la moarte în China. Animalele urmau să fie bătute, înfometate şi apoi mâncate
Sute de câini, salvaţi de la moarte în China. Animalele urmau să fie bătute, înfometate şi apoi mâncate - Shutterstock

Kerry Elliman conduce Candy's Hound Rescue, o organizație care lucrează cu adăposturi din China spre a salva câinii, trimițându-i în Marea Britanie. Ea a mărturisit că mulți căței au fost bătuți, înfometați sau înghesuiți în cuști mici.

La rândul său, potrivit sursei citate, organizația caritabilă Humane Society International, din Marea Britanie, a arătat că nu doar în China, ci și în alte țări din Asia majoritatea oamenilor nu consumă carne de câine, manifestându-se o reacție tot mai fermă contra comerțului cu astfel de carne. Asta ținând cont și de idea de cruzime față de animale, dar și de riscurile pentru sănătatea umană, cum ar fi răspândirea unor boli precum rabia.

Mii de pisici și câini, uciși și mâncați în cadrul unui festival

Un grup din China numit Vshine, cu care Candy's Hound Rescue colaborează și care face campanii în toată Asia pentru a pune capăt comerțului cu carne de câine și pisică, a salvat în luna iunie a acestui an 19 câini de la un abator ilegal de la periferia orașului Yulin, cu o săptămână înainte de festivalul anual al cărnii de câine din oraș. Un festival în cadrul căruia mii de câini (dar și pisici) sunt uciși și mâncați.

Unul dintre câinii salvați de Candy's Hound Rescue se numește Tang Tang. A fost salvat de la un abator. A suferit lovituri repetate la cap și are diabet netratat, ceea ce înseamnă că în curând va trebui să i se scoată un ochi, a arătat Kerry Elliman. Potrivit acesteia, o mulțime de câini destinați comerțului ilicit cu carne sunt "jupuiți de vii sau fierți de vii", în idea că va avea carnea un gust mai bun.

Mișcare de protecție a animalelor în creștere în China

La rândul său, Wendy Higgins, de la Humane Society International, a declarat că există "o mișcare de protecție a animalelor în creștere în China".

"Recent am sprijinit lansarea unei linii telefonice de informare în China pentru ca cetățenii să raporteze activitatea ilegală de comercializare a cărnii de câine și pisică, lucru care s-a dovedit a fi un succes în închiderea restaurantelor și a abatoarelor care funcționează în diferite locații din întreaga țară", a spus Wendy Higgins.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » Sute de câini, salvaţi de la moarte în China. Animalele urmau să fie bătute, înfometate şi apoi mâncate