Antena Meniu Search
x

Sute de turiști blocați pe vulcanul de pe insula indoneziană Lombok, după un cutremur de 6,4 grade pe scara Richter

Peste 200 de turişti sunt în continuare blocaţi pe vulcanul de pe insula indoneziană Lombok, după seismul violent care a lovit în acest weekend. Autorităţile depun eforturi mari pentru a-i evacua, dar e o misiune dificilă, din cauza replicilor puternice. 

Vezi și

Peste 200 de turişti sunt în continuare blocaţi pe vulcanul de pe insula indoneziană Lombok, după seismul violent care a lovit în acest weekend. Autorităţile depun eforturi mari pentru a-i evacua, dar e o misiune dificilă, din cauza replicilor puternice. Cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 160 au fost rănite în cutremurul cu o magnitudine de 6,4 pe Richter.

Turiştii blocaţi pe vulcanul Rinjani au început călătoria către baza muntelui. Alte elicoptere încă mai cercetează versanţii, în căutarea supravieţuitorilor rătăciţi. Aşezaţi în şir indian, oamenii se deplasează cu greutate pe cărările înguste.

Se tem că replicile puternice ar putea oricând să provoace alunecări de teren care să blocheze din nou singura cale de acces degajată de autorităţi. În jurul lor încă se văd crăpăturile din pământ provocate de mişcările telurice.

Cândva un paradis primitor pentru turişti din întreaga lume, insula Lombok arată acum ca după război. În urma seismului, sute de locuinţe au fost făcute una cu pământul. Luaţi prin surprindere, localnicii s-au refugiat pe străzi.

După cutremur, s-au înregistrat peste 100 de replici, cea mai puternică fiind de 5,7 grade pe Richter.

"Oamenii sunt încă traumatizaţi. Majoritatea nu vor să se întoarcă acasă şi au ales să rămână în adăposturi temporare pentru că încă mai sunt cutremure" a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru situaţii de urgenţă. 

Cutremurul s-a simţit şi în alte insule din Indonezia, inclusiv în zone unde mai mulţi români îşi petrec vacanţele. Deocamdată, niciunul nu a solicitat ajutor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Sute de turiști blocați pe vulcanul de pe insula indoneziană Lombok, după un cutremur de 6,4 grade pe scara Richter