Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tânără de 26 de ani, însărcinată, ucisă de o maşină de poliţie aflată în misiune, în Londra: "Ai ucis-o, conduceai prea repede!"

O tânără însărcinată, pasionată de modă şi design vestimentar, a fost spulberată de o maşină de poliţie, plecată în misiune, care gonea cu o viteză de trei ori peste limita legală pentru a răspunde unui apel privind o altercaţie în zonă.

de Larisa Andreescu

la 24.06.2021 , 18:33

Maşină de poliţie pe stradă Tânără de 26 de ani, însărcinată, ucisă de o maşină de poliţie aflată în misiune, în Londra - Profimedia

O tânără însărcinată, pasionată de modă şi design vestimentar, a fost spulberată de o maşină de poliţie, plecată în misiune, care gonea cu o viteză de trei ori peste limita legală pentru a răspunde unui apel privind o altercaţie în zonă.

Luam Gebremariam, în vârstă de 26 de ani, se mutase în Marea Britanie pentru “a-şi realiza visul” de a devenit designer vestimentar. Planurile ei s-au spulberat în momentul în care a fost ucisă în estul Londrei, de o maşină de poliţie. Potrivit anchetatorilor, în urma impactului, coloana vertebrală a tinerei a fost ruptă.

Șoferul, sergentul Martin Delisa, tocmai primise un apel de urgenţă în privinţa unei altercaţii care ar fi început în interiorul unui club, la puţin timp după miezul nopţii. Deoarece se îndrepta către incidentul considerat „urgent”, a pornit girofarul şi a apăsat pedala de acceleraţie demarând în trombă cu până la aproape 100km/h, deşi limita de viteză în zonă era de 30 km/h.

Articolul continuă după reclamă

A zărit la timp un bărbat care traversa strada, dar nu a mai văzut-o însă şi pe tânăra de 26 de ani şi a izbit-o din plin. Incidentul teribil a avut loc la 23 ianuarie 2019. O autopsie făcută publică recent a arătat că Luam era însărcinată la acel moment. De asemenea, în urma impactului extrem de grav a suferit o ruptură de coloană, denumită de specialişti “decapitare internă”, ceea ce înseamnă că cel mai probabil decesul a fost imediat, iar şansele ca resuscitarea să o aducă la viaţă erau nule.

Jonathan Collins, care a traversat drumul cu câteva secunde înainte de accident, a susținut că ofițerul care conducea trebuie să fi apăsat pe frână pentru că maşina se afla la distanţă şi ar fi avut timp să oprească.

“Un bărbat striga ceva de genul: ‘Ai ucis-o, conduceai prea repede!’, iar ofiţerul a răspuns ceva în sensul: ‘nu, nu e adevărat’. Se pare că au avut inclusiv o mică confruntare la faţa locului, ceea ce mi s-a părut destul de ciudat. De aceea, mi s-a părut că ofiţerul intrase cumva în panică” a declarat martorul, în faţa curţii de judecată, în timpul procesului.

Sergentului Delisa i s-a permis legal să încalce limita de viteză, dat fiind că răspundea la un incident. Întrebat de legistul Graeme Irvine, din estul Londrei, dacă crede că ar fi putut face ceva pentru a evita tragedia, sergentul Delisa a spus că nu avea ce să facă. A explicat cum l-a văzut pe primul bărbat trecând strada şi l-a privit fix pentru a se asigura că totul este în regulă.

“După ce mi-am luat privirea … atunci am văzut-o. Am auzit bubuitul ( lovirea ei de maşină), a fost aproape instant. Fusese proiectată în parbriz, nu mai vedeam nimic, se uita prin parbriz direct la mine” a povestit poliţistul.

26 de ani, spulberaţi în mai puţin de o secundă

Dean Brown, de la Biroul Independent pentru Conduita Poliției, a declarat că Sgt Delisa conducea totuşi cu o viteză „rezonabilă”, având în vedere apelul urgent.

“Domnişoara Gebremariam însă ar fi sărit în drum cu o secundă înainte să fie spulberată. Timpul său de reacție a fost între o zecime de secundă până la o secundă după ce domnișoara Gebremariam a ieşit în stradă, cu siguranţă prea puţin pentru un şofer în alertă. Datorită distanței și timpului pe care îl avea la dispoziție, nu a putut face nimic pentru a evita acea coliziune. Tebuie menționat, însă, dacă domnișoara Gebremariam ar fi rămas pe trotuar și ar fi așteptat să treacă mașina sau dacă ar fi folosit trecerea de pietoni, nimic nu s-ar fi întâmplat”, a adăugat Michael Seymour, criminalist, în timpul audierilor.

Judecătorul a decis în instanţă că sergentul nu va fi găsit vinovat pentru moartea bruscă a tinerei Luam Gebremariam, în vârstă de 26 de ani, verdictul fiind “accident rutier”, potrivit The Sun.

Domnișoara Gebremariam, refugiată din Eritrea, a călătorit prin Etiopia, Sudan și Libia înainte de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge în Marea Britanie, unde dorea să urmeze o carieră în design vestimentar, a declarat fratele ei. Kassa Habteab a descris-o pe sora sa, cea mai mică dintre cei patru copii, drept „cea mai iubită persoană din familie” și a spus că a trecut prin „o mulțime de greutăți” numai pentru a veni în sfârşit în Londra și „a-și îndeplini visul”.

„A crescut în Etiopia și a fost activă la şcoală, strălucită și iubitoare cu familia. Era excelentă la învăţătură și studia mereu din greu.Era interesată de lumea modei, dar nu putea să aibă șansa de a-și dezvolta interesul pentru educație, deoarece nu exista această posiiblitate acolo. Era dornică mai ales să îşi ajute familia, întrucât era singura sursă de venit de la moartea copilului cel mare” a mărturisit fratele ei.

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri externe » Tânără de 26 de ani, însărcinată, ucisă de o maşină de poliţie aflată în misiune, în Londra: "Ai ucis-o, conduceai prea repede!"