Antena Meniu Search
x

O tânără mamă a murit de leucemie, după ce a ales copilul în locul tratamentului

O tânără de 19 ani a fost răpusă de leucemie, după ce a ales să dea naștere unui bebeluș în loc să urmeze din timp un tratament care i-ar fi putut salva viața.

de Redactia Observator

la 25.01.2019, 12:07

O tânără de 19 ani a fost răpusă de leucemie, după ce a ales să dea naștere unui bebeluș în loc să urmeze din timp un tratament care i-ar fi putut salva viața.

Pe data de 29 decembrie a anului trecut, Brianna Rawlings, din Sydney, Australia, s-a stins în urma unei forme rare și agresive de cancer la sânge.

Tânăra a avut de luat cea mai grea decizie posibilă: să dea o șansă la viață bebelușului din pântece, cu riscul de a muri, sau a întrerupe sarcina pentru a urma un tratament dificil.

Brinna s-a sacrificat pentru copilul ei

Brianna a fost fermă și a decis să dea naștere copilului, chiar dacă această hotărâre i-a scăzut la jumătate șansele de supraviețuire. 

Din nefericire, tânăra a făcut o infecție la sânge, pe care a transmis-o și bebelușului. Brianna a început să acuze dureri cumplite, iar medicii i-au făcut cezariană, cu trei luni înainte de termen, pentru a încerca să-l salveze pe micuț.

"Tot ce mi-am dorit a fost să am o familie"

După doar 12 zile, băiețelul a încetat din viață. "Au fost cele mai bune 12 zile ale vieții mele. A fost greu și dureros. Chiar dacă Kayden nu mai este cu noi, el mi-a dat putere să merg înainte și să înving boala. Am fost foarte fericită să fiu mamă, tot ce mi-am dorit a fost să am o familie. Dar eram speriată de ce urma să mi se întâmple", declara Brianna, la vremea respectivă, pentru Daily Mail.

După naștere, starea de sănătate a tinerei părea a se îmbunătăți vizibil și chiar a fost lăsată să părăsească spitalul pe timpul zilei. Însă era doar o iluzie. Brianna a început din nou să se simtă rău. Un transplant de măduvă de la fratele ei, respins de corp, a lăsat-o pe tânără cu o singură opțiune - să urmeze un tratament experimental, la costul de 2.100 de dolari pe săptămână. 

Băiatul a trăit doar 12 zile

Deși familia a reușit să strângă banii necesari, după doar două injecții, Brinna a încetat din viață. 

"Frumoasa noastră Brianna a ajuns la finalul călătoriei ei pe pământ și s-a reîntâlnit cu micuțul ei, Kyden. Suntem devastați dar în același timp împăcați că nu mai are dureri, nu mai este nesigură de ceea ce va urma. Te iubim până la stele, zbori departe și ghidează-i pe care care nu știu ce să facă pe această lume cu zâmbetul tău contagios", a mărturisit sora tinerei. 

Brianna Rawlings s-a stins la doar câteva zile după ce a împlinit 19 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O tânără mamă a murit de leucemie, după ce a ales copilul în locul tratamentului