Antena Meniu Search
x

Ţara în care te întorci în timp. Trăieşte în anul 2016, iar anul are 13 luni: turiştii sunt bulversaţi

A doua cea mai mare ţară din Africa trăieşte după propriile reguli şi propriul calendar. Anul Nou este sărbătorit la mijlocul lunii septembrie, anul este compus din 13 luni, iar oamenii sunt oficial în anul 2016.

de Redactia Observator

la 24.06.2024 , 14:30

Ţara în care te întorci în timp. Trăieşte în anul 2016, iar anul are 13 luni: turiştii sunt bulversaţi
- Profimedia

Etiopenii vor trece în anul 2017 abia pe 11 septembrie. Motivul stă ascuns adânc în istorie. Potrivit CNN, Etiopia nu a adoptat niciodată calendarul gregorian, calendarul "occidental" după care se ghidează restul lumii. Astfel, în Etiopia anul naşterii lui Iisus Hristos este recunoscut cu 7 sau 8 ani mai târziu decât este recunoscut în calendarul gregorian introdus în 1582.

Turiştii care vizitează ţara sunt de-a dreptul bulversaţi

Biserica şi-a adaptat calendarul în anul 500 d.Hr., dar Biserica Ortodoxă din Etiopia nu a adoptat schimbarea şi a rămas la datele prevăzute anterior. "Suntem unici. Nu am fost niciodată colonizați. Avem propriul nostru calendar. Avem propriul nostru alfabet. Avem propriile noastre tradiții culturale", a declarat Eshetu Getachew, CEO al Rotate Ethiopia Tours And Travel.

Articolul continuă după reclamă

Turiştii care vizitează ţara sunt de-a dreptul bulversaţi şi au strania senzaţie că s-au întors în timp. Dincolo de calendarul care încă indică anul 2016, Etiopia are şi alte caracteristici aparte. Spre exemplu, anul este compus din 13 luni, cea de-a 13-a lună având doar 5 zile sau 6 zile în anii bisecţi. Cetăţenii etiopieni care lucrează pentru firme occidentale sunt obligaţi să lucreze pe două intervale de timp şi să ţină cont atât de calendarul occidental, cât şi de tradiţiile păstrate cu sfinţenie de secole întregi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Stiri externe » Ţara în care te întorci în timp. Trăieşte în anul 2016, iar anul are 13 luni: turiştii sunt bulversaţi