Antena Meniu Search
x

Foto TASS a publicat imagini cu o dronă turcească Bayraktar, doborâtă de Armata Rusiei în apropiere de Kiev

Ministerul rus al Apărării a publicat o fotografie cu o dronă Bayraktar, de proveniență turcească, doborâtă în timpul luptelor din Ucraina, transmite agenția TASS.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 18:41

"Ministerul Apărării a publicat o fotografie cu una dintre dronele Bayraktar doborâte", se arată în comunicatul oficialilor ruși. În imagine se pot vedea circuite electrice, trenul de aterizare, fuselajul și unitatea de control a dronei. Potrivit agenției TASS, drona, fabricată de turci și livrată armatei ucrainene, a fost doborâtă în regiunea Kievului.

Ce este drona Bayraktar cu care armata ucraineană a făcut prăpăd printre forţele ruse

Din 2019, Kievul a cumpărat zeci de drone Bayraktar de la Ankara. Ele au fost folosite și în Libia și în bătălia de anul trecut dintre Azerbaidjan și Armenia. Au o autonomie de 150 de kilometri, o viteză de croazieră de 130 de kilometri și încărcătură explozivă de până la 50 de kilograme. Dronele Bayraktar decolează și aterizează singure.

''TB2, produsă de compania Bayraktar, este una dintre cele două drone armate proeminente produse de Turcia [cealaltă fiind Anka]. Este mai ieftină decât alte modele occidentale, dar are o performanță bună în parametrii cheie, altitudine, precum și senzori și sistem de comunicare'', a explicat Mauro Gilli, cercetător principal în tehnologie militară și securitate internațională la ETH Zurich, pentru Al Jazeera.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a menținut relații amiabile cu Rusia și Ucraina de ani de zile, dar invazia Rusiei în Ucraina i-a complicat echilibrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » TASS a publicat imagini cu o dronă turcească Bayraktar, doborâtă de Armata Rusiei în apropiere de Kiev