Antena Meniu Search
x

Video Temperaturi de foc în destinaţiile de vacanţă preferate ale românilor. Canicula a provocat incendii de vegetaţie în mai multe zone

Zeci de milioane de oameni din Turcia şi Grecia, localnici şi turişti, au îndurat temperaturi de peste 40 de grade, dar şi incendii de vegetaţie. Pentru a se feri de soarele arzător şi căldura sufocantă, oamenii au dat năvală pe plaje. Peste ocean, în Chile, inundaţiile au devastat zeci de locuinţe! 

de Redactia Observator

la 15.06.2024 , 08:14

În Turcia, turiştii au parte de o vacanţă de foc. În unele zone, mercurul a urcat chiar şi până la 43 de grade Celsius. Împreună cu localnicii, turişii au umplut plajele până la refuz pentru a se răcori. 

Temperaturi extreme şi la Istanbul

În Ankara, vremea a jucat la cealaltă extremă. O furtună puternică, însoţită de grindină, a făcut prăpăd. Bucăţile de gheaţă au lovit cu atâta putere încât au spart geamurile caselor şi au distrus maşini. Parbrizele şi plafoanele vehiculelor au fost ciuruite, zeci de străzi inundate, iar sute de copaci puşi la pământ. 

Vezi și

Şi în Grecia, căldura din ultimele zile a provocat mai multe incendii de vegetaţie. Flăcările au ajuns şi în curţile oamenilor. La operaţiune au intervenit zeci de pompieri şi abia după câteva ore bune, salvatorii au reuşit să îl lichideze. 

Pe acelaşi subiect

Cod roşu de caniculă în India

Dezastru a fost şi la vecinii noştri bulgari. Furia vremii nu a cruţat pe nimeni. Casele, maşinile şi gospodăriile au fost complet nimicite de furtună.

În India, a fost cod roşu de caniculă. În New Delhi, au fost 44 de grade Celsius - o temperatură greu de suportat, mai ales pentru muncitori.

Peste ocean, în Chile, a fost potop. Puhoaiele au devastat întreaga ţară, iar în şase regiuni a fost decretată stare de urgență. Cel puţin o persoană a murit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Stiri externe » Temperaturi de foc în destinaţiile de vacanţă preferate ale românilor. Canicula a provocat incendii de vegetaţie în mai multe zone