Antena Meniu Search
x

Video Bucureştiul, lovit de cea mai puternică furtună din ultima jumătate de secol. În 15 minute, grindina a înfundat canalizările, iar străzile s-au transformat în râuri

Capitala a fost una dintre localităţile în care furtuna de cod roşu a făcut prăpăd. Am spus deja că a fost cea mai puternică furtună din ultima jumătate de secol: în mai puţin de 15 minute, grindina a înfundat canalizările cu frunze şi gheaţă, străzile s-au transformat în râuri, iar autobuzele şi maşinile au rămas blocate în mijlocul apei care le ajungea la portieră. Probleme nu au fost numai la sol, ci şi în aer. Mai multe zboruri au avut întârzieri, iar piloţii au fost nevoiţi să survoleze până să poată ateriza. Cei care nu au putut aştepta, au fost redirecţionaţi către aeroporturi din Bulgaria sau Grecia.

de Redactia Observator

la 14.06.2024 , 14:17

După o zi de caniculă, Capitala a fost lovită de furtună. A fost rupere de nori, iar meteorologii au emis un cod roşu de grindină pentru Bucureşti şi Ilfov. În multe zone, Bucureştiul a arătat ca o mică Veneţie. Canalizările au fost înfundate de frunze sau pur şi simplu nu au mai făcut faţă.

Bucureştiul, lovit de cea mai puternică furtună din ultima jumătate de secol

De pe şosea, apa a intrat în maşini şi autobuze. "Ia, uite! Doamne! Vai de capul meu! E până la glezne apa, în autobuz!", spune un călător.  "Dacă intrăm cu autobuzul în apa de jumătate de metru mai mult ca sigur o să-i creem daune. Siguranța primează, nu avem ce face", susţine la rândul său şoferul STB.

Vezi și

Zeci de copaci au fost doborâţi de rafalele puternice. "Păi ți-a căzut un copac pe mașina şi am coborat si am văzut chestia asta. A mea arată bine, dar a domnului de acolo e facuta...", a declarat un şofer păgubit

Pe acelaşi subiect

În sudul Capitalei, mai multe bulevarde s-au inundat iar șoferilor le-a fost din ce în ce mai greu să înainteze. Unii dintre ei sunt blocaţi cu mașina în mijlocul străzii, care trece de glezne. Inundate nu au fost doar străzile, ci şi casele, parcările sau subsolurile blocurilor. 

Străzi inundate, copaci căzuţi şi maşini distruse

"Toate parcările sunt inundate. Am sunat la poliţie, nu a răspuns. Am sunat la 112 nu au răspuns", "E şocant să te trezeşti cu maşina până peste banchete cu apă inundată. Păi unde suntem aici. Pagubele sunt mari. Maşinile sunt distruse". "Toată cabina liftului e inundată. Toată casa liftului e inundată. Nici liftul nu ştiu dacă îl mai salvez, că s-a inundat tot. Ce să mai salvez? a intrat în tot blocul. În toată fundaţia, în toţi stâlpii", s-au plâns bucureştenii. 

Furtuna i-a blocat şi pe fanii Coldplay pe Arena Naţională. Scena a fost acoperită de un strat alb de grindină, iar spectatorii s-au adăpostit pe unde au putut. Șeful poliției rutiere din Capitală a stat şi el, în apă pentru a dirija circulaţia şi a fost lăudat de şefii din minister. 

La lumina zilei pagubele se văd şi mai bine. Pe strada Ilie Oprea trei copaci s-au prăbuşit peste maşini şi firele de curent. Toată strada e fără energie electrică.

Pompierii au intervenit numai în Capitală în peste 400 de situaţii, fie pentru inundaţii, fie la copaci sau stâlpi de electricitate căzuţi. Este cod galben de ploi şi astăzi în Bucureşti, până aproape de miezul nopţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Vremea » Bucureştiul, lovit de cea mai puternică furtună din ultima jumătate de secol. În 15 minute, grindina a înfundat canalizările, iar străzile s-au transformat în râuri