Antena Meniu Search
x

Tensiuni politice din cauza certificatelor de vaccinare. Unii politicieni din SUA contestă proiectul pe care îl consideră ''neconstituţional''

Tensiuni politice în Statele Unite din cauza unui plan privind introducerea certificatelor de vaccinare. Iniţiativa este contestată vehement de numeroşi politicieni republicani. Congresman republican: "Paşapoartele de vaccinare sunt neconstituţionale''.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 31.03.2021, 22:48

Unii politicienii din SUA contestă proiectul pe care îl consideră ''neconstituţional''
Tensiuni politice din cauza certificatelor de vaccinare - Profimedia Images
  • Tensiuni în SUA în ceea ce priveşte certificatele de vaccinare
  • Unii republicani consideră proiectul ''neconstituţional''

Numeroşi politicieni republicani din Statele Unite contestă vehement un proiect pe care îl consideră ''neconstituţional'', care le-ar permite autorităţilor statale sau companiilor să ceară certificate de vaccinare pentru a le permite cetăţenilor să aibă acces în anumite zone.

Administraţia Joe Biden a anunţat că va formula unele recomandări, dar deciziile privind accesul în anumite zone, la anumite evenimente sau în anumite clădiri le vor reveni autorităţilor din fiecare stat american şi managerilor de companii.

''Noi vom oferi consultanţă, prin intermediul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. În prezent, există proceduri la nivelul agenţiilor guvernamentale, fiind analizate toate chestiunile referitoare la verificarea vaccinării'', a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, potrivit publicaţiei The Hill.

Unii politicieni contestă proiectul pe care îl consideră ''neconstituţional''

Pe acelaşi subiect

Susţinătorii ideii consideră că vor fi facilitate activităţile economice, în principal în domenii afectate puternic de pandemie, precum turismul şi divertismentul. Însă numeroşi politicieni republicani contestă puternic iniţiativa.

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, un politician republican, a cerut Legislativului statal să emită o lege prin care să interzică certificatele de vaccinare, avertizând că, altfel, va emite el un ordin executiv.

''Este absolut inacceptabil ca un guvern sau sectorul privat să impună prezentarea dovezii vaccinării doar pentru a participa la normalitatea societăţii'', a afirmat Ron DeSantis.

''Aceasta este una dintre cele mai neamericane idei din istoria naţiunii noastre'', a declarat, la rândul său, guvernatorul statului Dakota de Sud, Kristi Noem, un politician republican.

Planul este contestat şi de republicani din Congresul SUA, care consideră că un astfel de document afectează libertatea personală.

''Paşapoartele de vaccinare sunt neconstituţionale'', acuză Lauren Boebert, un membru republican al Camerei Reprezentanţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Tensiuni politice din cauza certificatelor de vaccinare. Unii politicieni din SUA contestă proiectul pe care îl consideră ''neconstituţional''