Antena Meniu Search
x

Teroristul care a ucis 39 de oameni într-un club din Istanbul, în continuare în libertate

Poliţia turcă nu reuşeşte să dea de urma teroristului care a ucis 39 de oameni într-un club din Istanbul, în noaptea de Anul Nou. Autorităţile promit că nu vor înceta căutările până când ucigaşul va fi capturat.

Vezi și

Poliţia turcă nu reuşeşte să dea de urma teroristului care a ucis 39 de oameni într-un club din Istanbul, în noaptea de Anul Nou. Autorităţile promit că nu vor înceta căutările până când ucigaşul va fi capturat.

Chipul teroristului din clubul de la Istanbul apare doar în înregistrări neclare ale camerelor de supraveghere, difuzate de poliţia turcă sau poastate pe reţelele de socializare. Individul poate fi văzut în momentul în care năvăleşte în club şi deschide focul asupra sutelor de oameni din interior. Localnicii, martori ai atacului, sunt încă şocaţi de ceea ce au văzut.

Contrar primelor informaţii din presă, care citau declaraţiile unor martori, se pare că individul nu purta, în momentul atacului, costumul lui Moş Crăciun. Dar este posibil ca el să se fi deghizat astfel pentru a fugi.

Clubul este acum păzit de poliţişti înarmaţi până în dinţi, în timp ce criminaliştii cercetează minuţios interiorul. Indicii preţioase ar putea veni de la o armă abandonată de agresor la locul masacrului.

Pe lângă turci, printre victime se numără cetăţeni din mai multe ţări arabe, dar şi din Belgia şi Israel. Corpul neînsufleţit al unei israeliene de 19 ani a fost deja repatriat.

Anul trecut, Turcia a fost lovită de peste 30 de atacuri teroriste. Acum, lumea întreagă se declară solidară cu familiile îndoliate şi cu întregul popor turc.

Consulatul Statelor Unite din Istanbul le recomandă cetăţenilor americani din oraş "să-şi reducă deplasările la minimul absolut". Pentru că, în pofida tuturor măsurilor de securitate, un nou atac este oricând posibil, pe fondul actualelor conflicte din Orientul Mijlociu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Teroristul care a ucis 39 de oameni într-un club din Istanbul, în continuare în libertate