Antena Meniu Search
x

Un test rapid de Covid-19 a fost aprobat în SUA. Costă doar 5 dolari și oferă rezultatul în 15 minute

Compania americană Abbott Laboratories a dezvoltat un test rapid pentru coronavirus, care costă doar cinci dolari și are dimensiunea unui card de credit. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a acordat autorizaţia de utilizare de urgenţă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.08.2020, 09:46

Un test rapid de Covid-19 a fost aprobat în SUA. Costă doar 5 dolari și oferă rezultatul în 15 minute
Testul BinaxNOW™ COVID-19 Ag Card - abbott.com
  • Testele BinaxNOW COVID-19 Ag Card au o sensibilitate de 97.1%
  • Persoanele testate negativ vor putea obține un document virtual, pe telefon
  • Diagnosticarea, pe baza unui simplu exudat

Testul are un răspuns rapid, de aproximativ 15 minute, și poate fi administrat în cabinetele medicale sau de către asistente, în școli sau facultăți.

Denumit BinaxNOW COVID-19 Ag Card, testul foloseşte o tehnologie similară cu testele de sarcină la domiciliu.

Aprobarea de urgenţă vine pe măsură ce creşte cererea pentru un acces mai mare la instrumentele de diagnosticare a Covid-19.

Abbott Laboratories a anunțat, miercuri, că în următoarele 30 de zile intenţionează să trimită zeci de milioane de teste recent autorizate, producția urmând a ajunge la 50 de milioane în luna octombrie.

Noile teste sunt realizate de către profesioniştii din domeniul medical şi nu sunt vândute direct consumatorilor pentru utilizare la domiciliu.

Unii oficiali de sănătate publică şi directori de laborator spun că testele rapide cu costuri mai mici, care pot fi produse la scară largă, sunt un factor important în crearea unui mediu corespunzător pentru a reveni la muncă şi la şcoală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un test rapid de Covid-19 a fost aprobat în SUA. Costă doar 5 dolari și oferă rezultatul în 15 minute