Antena Meniu Search
x

TOPUL ţărilor cu cei mai mari consumatori de alcool din lume. Ce loc ocupă România

Republica Moldova ocupă primul loc într-un clasament al ţărilor cu cei mai mari băutori de alcool din lume, potrivit ultimele date statistice.

Republica Moldova ocupă primul loc într-un clasament al ţărilor cu cei mai mari băutori de alcool din lume, potrivit ultimele date statistice.

Clasamentul privind consumul de alcool la nivel mondial a fost realizat pe baza datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din perioada 2010-2015. Primele trei locuri sunt ocupate de Republica Moldova, Belarus și Lituania.

Cetățenii Republicii Moldova beau echivalentul a 17,4 litri de alcool pur pe an de persoană, urmați îndeaproape de cei din Belarus și Lituania (cu câte 17,1 litri).

O hartă interactivă a fost realizată de Vouchercloud.com, care a folosit date ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din perioada 2010 - 2015, relatează Daily Mail.

Primele zece locuri la consum de alcool pur pe an de persoană sunt completate de Rusia, Republica Cehă, Ucraina, Andorra, România (12,9 litri), Serbia și Australia. Ele sunt urmate îndeaproape de Slovacia, Portugalia, Grenada, Ungaria, Letonia, Croația și Marea Britanie.

Situate pe locul 49, Statele Unite ale Americii sunt o națiune cu un consum moderat de alcool, cu doar 9 litri de persoană pe an. Deloc surprinzător, poate din cauza restricțiilor religioase, Kuweitul și Pakistanul înregistrează majoritatea abstinenților, cu un consum mediu de 100 de mililitri de alcool pe an sau o singură sticlă de vin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » TOPUL ţărilor cu cei mai mari consumatori de alcool din lume. Ce loc ocupă România