Antena Meniu Search
x

TRAGEDIA din China. Șanse aproape zero ca ultimii 93 de DISPĂRUȚI în urma alunecării de teren să fie în viață

Salvatorii au recuperat zece cadavre duminică, în timp ce operațiunile de căutare tot mai disperate a ultimilor 93 de oameni dați dispăruți după ce o alunecare de teren a îngropat un sat montan din sud-vestul Chinei își urmează cursul, relatează DPA și Reuters, citate de Agerpres.

Salvatorii au recuperat zece cadavre duminică, în timp ce operațiunile de căutare tot mai disperate a ultimilor 93 de oameni dați dispăruți după ce o alunecare de teren a îngropat un sat montan din sud-vestul Chinei își urmează cursul, relatează DPA și Reuters, citate de Agerpres

Autoritățile din provincia Sichuan au revizuit bilanțul morților la zece duminică, de la 15 anunțat sâmbătă de presa de stat. Autoritățile au redus și numărul celor dispăruți la 93, după ce s-a aflat ce s-a întâmplat cu 15 persoane.

Numele a 118 persoane au fost publicate duminică dimineață pe site-ul prefecturii autonome din Aba Tibet și Qiang, în contextul în care autoritățile au încercat să obțină sprijinul publicului pentru a-i găsi pe locuitorii încă dispăruți ai statului Xinmo, relatează agenția Xinhua.

Polițistul Gao Meng s-a alăturat sâmbătă eforturilor de salvare cu dispozitive de detecție și câini specializați, iar la fața locului a descoperit că nu mai puțin de opt dintre rudele sale se numără printre cei dispăruți, inclusiv bunica, un unchi și o mătușă, scrie site-ul The Paper din Shanghai duminică.

Bărbatul a primit permisiunea de a pleca dar a rămas să-i ajute pe cei 3.000 de oameni implicați în săpăturile prin cele opt milioane de metri cubi de pământ și pietre, echivalentul a 3.200 de bazine de dimensiuni olimpice.

Un cuplu și bebelușul lor de 36 de săptămâni salvați sâmbătă dimineață au rămas singurii supraviețuitori ai tragediei până duminică la prânz.

Qiao Dashuai și soția lui au fost treziți sâmbătă dimineață, în jurul orei 05.30, de plânsetul fiului lor, a declarat el pentru media de stat.

"La puțin timp după ce l-am schimbat, am auzit un zgomot puternic afară și s-au stins toate luminile", a mai spus Qiao, în vârstă de 26 de ani.

"Am simțit că s-a întâmplat ceva rău și ne-am repezit spre ușă, care era blocată de noroi și de pietre", a adăugat el.

Părinții și copilul lor au fost transportați la un spital universitar din Chengdu, la circa 200 km de Xinmo.

Soțul și soția au suferit contuzii, iar copilul, care a înghițit apă murdară, este tratat pentru pneumonie. Părinții lui Qiao și o fiică de trei ani sunt încă dați dispăruți.

Serviciul meteorologic național a emis o altă alertă pentru ploi duminică, în condițiile în care ploile torențiale au provocat deja moartea sau dispariția a zeci de persoane în sudul Chinei, notează Xinhua duminică.

Ploi torențiale sunt așteptate duminică și luni și în regiunea autonomă Guangxi Zhuang sau în provinciile Fujian, Hunan, Jiangxi, Yunnan și Zhejiang.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » TRAGEDIA din China. Șanse aproape zero ca ultimii 93 de DISPĂRUȚI în urma alunecării de teren să fie în viață