Antena Meniu Search
x

Trei islamişti care intenţionau să deturneze un avion, arestaţi în SUA

Autorităţile americane au arestat trei islamişti care intenţionau să deturneze un avion de pasageri cu scopul de a ajunge în Siria

Autorităţile americane au arestat trei islamişti care intenţionau să deturneze un avion de pasageri cu scopul de a ajunge în Siria

Aceştia urmau să se alăture combatanţilor organizaţiei teroriste Stat Islamic, unul dintre indivizi exprimând intenţia de a-l asasina pe preşedintele SUA, Barack Obama.

Cei trei islamişti - Akhror Saidakhmetov (în vârstă de 19 ani), originar din Kazahstan, Abdurasul Hasanovich Juraboev (24 de ani), din Uzbekistan, şi Abror Habibov (30 de ani), din Uzbekistan - locuiesc în cartierul new-yorkez Brooklyn, informează CNN, potrivit Mediafax,

Akhror Saidakhmetov a fost arestat miercuri după-amiază pe Aeroportul John F. Kennedy din New York. Islamistul încerca să urce într-un avion pentru a ajunge în Turcia, în drumul spre Siria.

Abdurasul Hasanovich Juraboev avea un bilet de avion spre Istanbul, pentru luna martie, fiind suspectat de apartenenţă la grupul terorist Stat Islamic şi de ajutarea lui Saidakhmetov. Abror Habibov este acuzat de complicitate.

Doi suspecţi au fost arestaţi la New York, iar unul în Miami.

Potrivit procurorilor americani, unul dintre terorişti a declarat că se intenţiona deturnarea unui avion de pasageri pentru a ajunge cu el în Siria, astfel încât grupul terorist "Stat Islamic să aibă o aeronavă".

Abdurasul Jaraboev postase următorul mesaj pe o reţea de socializare: "Este oare posibil să devenim martiri oriunde am fi? Putem oare să îl împuşcăm pe Barack Obama, cu riscul de a ne pierde vieţile?"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Trei islamişti care intenţionau să deturneze un avion, arestaţi în SUA