Antena Meniu Search
x

Trei morţi în urma inundaţiilor din statele americane Texas şi Oklahoma

Cel puţin trei persoane au murit în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente din statele americane Texas şi Oklahoma

Cel puţin trei persoane au murit în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente din statele americane Texas şi Oklahoma

Între 350 şi 400 de case din Texas au fost distruse, iar peste 1.000 au fost avariate. Două poduri au fost luate de ape, iar altele au suferit pagube structurale majore.

Oraşul texan San Marcos a fost printre cele mai grav avariate zone, a declarat pompierul Ken Bell, afirmând că cel puţin o persoană a murit. Echipele de salvare caută trei persoane dispărute, a declarat el, în timp ce multe altele sunt blocate în zone în care autorităţile nu pot ajunge din cauza vremii nefavorabile care le-a obligat să oprească operaţiunile de salvare aeriene.

Pentru moment nu este clar dacă victima este una dintre persoanele date dispărute. Autorităţile încă nu ştiu cât de vaste sunt pagubele şi se pregătesc pentru posibilitatea unor noi ploi.

Cel puţin două persoane au murit în urma furtunilor din Oklahoma. Sâmbătă, o femeie în vârstă de 33 de ani din Tulsa a murit după ce maşina sa a fost luată de ape, a declarat Keli Cain, purtătoarea de cuvânt a serviciilor de intervenţie. În oraşul învecinat Claremore, un pompier a murit luat de ape în timpul unei operaţiuni de salvare, duminică, scrie Mediafax.

Peste 1.000 de persoane se aflau duminică după-amiaza în adăposturi, iar oficialii din Hays County şi din oraşele San Marcos şi Wimberley au emis restricţii de circulaţie de duminică, ora 21.00, până luni, ora 07.00, din cauza pericolelor reprezentate de inundaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Trei morţi în urma inundaţiilor din statele americane Texas şi Oklahoma