Antena Meniu Search
x

Donald Trump a întrerupt o conferință de presă din cauza întrebărilor puse de o jurnalistă de origine chineză

Consum de nervi şi la Casa Albă. Donald Trump a părăsit o conferinţă de presă, iritat de o jurnalistă de origine chineză, care i-a cerut explicaţii pentru numărul uriaş de decese cauzate de pandemie. 

de Redactia Observator

la 13.05.2020, 00:16

Vezi și
  • Statele Unite continuă acuzele la adresa Chinei, din cauza pandemiei de coronavirus.
  • Președintele Statelor Unite refuză să poarte mască de protecție.

Schimbul de replici vine într-un moment în care acuzaţiile dintre Washington şi Beijing sunt tot mai grave. 

Comunicarea de presă de la Casa Albă s-a transformat într-un nou spectacol marca Donald Trump, la ora de maximă audienţă. Vizibil deranjat de remarca jurnalistei de origine asiatică, preşedintele a încheiat brusc sesiunea de discuţii. Liderul american a părăsit Grădina cu Trandafiri, fără a asculta întrebările altor reporteri.

Nu a fost prima dată când Trump a lansat atacuri la adresa Chinei în timpul pandemiei. Relaţia dintre cele două părţi este tot mai tensionată. 

FBI şi Departamentul de Securitate Naţională susţin că hackerii Beijing-ului încearcă să afle informaţii despre cercetările COVID-19 ale Statelor Unite în materie de vaccinuri, tratamente şi teste.

Reacţia vine după ce ministrul chinez de externe a publicat un raport intitulat "24 de minciuni spuse de Trump". În document sunt dezminţite, printre altele, afirmaţiile preşedintelui american legate de provenienţa virusului, capacitatea Chinei de a stopa infecţia sau mituirea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi pe plan intern, scandalurile se ţin scai de administraţia Trump. După mai multe infecţii în rândul personalului de la Casa Albă şi un val de critici, angajaţii au început să poarte măşti. Cu excepţia lui Donald Trump.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite ale Americii: Evident, în ceea ce mă priveşte pe mine, stau foarte departe de toată lumea.

Un alt scandal a fost provocat de Elon Musk, care şi-a redeschis fabrica Tesla din California, fără să primească acordul autorităţilor locale. Peste 10.000 de angajaţi au sfidat restricţiile şi s-au prezentat la locul de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Donald Trump a întrerupt o conferință de presă din cauza întrebărilor puse de o jurnalistă de origine chineză