Antena Meniu Search
x

Turbulenţe de coşmar: 12 oameni au fost răniţi grav în timpul unui zbor transatlantic

Un zbor transatlantic „de coșmar”, între Madrid şi Buenos Aires, a avut turbulențe atât de violente, încât cel puțin 12 persoane au fost rănite. Pasagerii au povestit cum au fost izbiți de tavanul avionului și aruncați la podea, relatează CNN.

De Redactia Observator la 22.10.2022, 18:33
12 oameni au fost răniţi grav în timpul unui zbor transatlantic
12 oameni au fost răniţi grav în timpul unui zbor transatlantic - Twitter/NowMyNews

Un avion Airbus A330-200, care a decolat în jurul orei 20:00 pe 18 octombrie de la Madrid, a avut probleme la mijlocul zborului în drum spre aeroportul Ezeiza din Buenos Aires.

Potrivit postărilor de pe reţelele de socializare, pasagerii au fost surprinși cu garda jos în timpul unor turbulenţe grave, din cauza cărora oamenii s-au lovit de interiorul aeronavei.

Pe acelaşi subiect

„Ei bine, au fost niște turbulențe în timpul cărora nu ni s-a spus să punem centura de siguranță și toată lumea a plecat să zboare”, a scris un pasager într-o postare pe Twitter. „Până și stewardesele erau la pământ”.

9 persoane sunt tratate la spital pentru răni uşoare

O imagine postată pe Twitter arată pasagerii ţinându-se de capete, din cauza loviturilor suferite. Într-o fotografie poate fi văzută o femeie cu bandaje în jurul nasului.

Într-un comunicat, Aerolineas Argentinas a spus că trei persoane trebuie să fie plasate sub „observare atentă” după ce aeronava a aterizat la Buenos Aires, în timp ce alte nouă au fost tratate pentru „răni uşoare”.

„Conform informațiilor date de echipaj, luminile centurilor de siguranță erau aprinse și s-a făcut anunțul corespunzător”, se arată în comunicat. „Pasagerii care au fost mai răniți și cei care au trebuit să fie transferați, nu purtau centura de siguranță în momentul turbulenței”.

Compania aeriană a declarat că incidentul a avut loc deasupra Oceanului Atlantic, în timp ce A330 care transporta 271 de pasageri și 13 membri ai echipajului se apropia de America de Sud. „O evaluare a aeronavei nu a arătat daune semnificative asupra structurii sale”, a adăugat acesta.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Turbulenţe de coşmar: 12 oameni au fost răniţi grav în timpul unui zbor transatlantic