Antena Meniu Search
x

Video Turcia mizează pe un sistem modern de sănătate și atrage tot mai mulți turiști în pandemie

Vacanţa înseamnă relaxare, dar în vremurile pe care le trăim nu există destinaţii fără risc. Cum faci totuşi să atragi turişti în pandemie şi să le oferi sentimentul de siguranţă? Turcia mizează pe controale stricte în hoteluri, teste pentru toţi turiştii, şi un sistem modern de sănătate. Iată cum îşi tratează turcii oaspeţii.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 10.04.2021, 21:57

Vezi și

Nu plecaţi la drum fără o asigurare medicală. E o regulă de aur în vacanţe, mai ales în timpul pandemiei. Cu circa 30 de lei, cât costă în medie o poliţă, puteţi sta liniştiţi o săptămână în Turcia. În caz contrar, orice problemă medicală ar apărea, turiştii neasiguraţi plătesc factura la spital.

În Turcia, medicii acordă asistență și în hoteluri

Erdic Adali, CEO agenție de turism: ”Ori este pe cont propriu, ori este pe asigurare. Statul nu asigură tratament gratuit. Dacă sunt locuri in zonă, la cel mai apropiat spital. Dacă nu sunt, la următorul cel mai apropiat”.

25 de spitale - private şi de stat - există în cea mai populară regiune a Turciei, Antalya. Dar medicii asigură asistenţă şi în hoteluri.

Pe acelaşi subiect

Reprezentant agenție de turism: ”În fiecare hotel, avem un cabinet medical, cu asistentă şi medic. Poţi merge la cabinetul medical din hotel mai întâi, care te consultă, îţi face test”.

Turiștii au nevoie de test PCR negativ la intrarea în Turcia

În Turcia nimeni nu intră fără un test PCR negativ. Totuşi, dacă în timpul sejurului apar simptome, fiecare turist suspect va fi cazat într-o cameră special amenajată în hotel. Cei care au nevoie de spitalizare sunt preluaţi de ambulanţă şi trec printr-un proces complex de internare.

Medic: ”Asta e camera de izolare. În această cameră avem presiune negativă. Asta înseamnă că aerul de aici nu ajung în altă parte”.

Nimic nu e lăsat la voia întâmplării în spitalele turceşti. Circuitele stricte le permit medicilor să trateze în siguranţă, în aceeaşi clădire, şi bolnavi de COVID, şi cei mai sensibili pacienţi: nou-născuţii. Nimeni nu trece dintr-o parte în cealaltă.

Circuite bine definite în spitalele Covid din Turcia

Fiecare pacient este plasat într-un salon separat şi nu se amestecă cu alţi oameni. Iar, pentru mai multe informaţii,în faţa fiecărui salon există o tabletă electronică pe care sunt afişate iniţialele acestuia, dar şi doctorul care se ocupă de el.

Ca să reducă riscul şi mai mult, acest spital trimite tratamentele în fiecare secţie printr-un sistem modern - un fel de mini-lift pentru medicamente.

Spre deosebire de România, spitalele din Turcia nu sunt sufocate de bolnavi.

Alexandra Marin, report Observator: ”Paradoxal la Turcia este că, deşi înregistrează peste 40 de mii cazuri noi de coronavirus în fiecare zi, numărul deceselor nu este mare. CUT Ba chiar e similar cu cel înregistrat în ţara noastră. Turcii se laudă şi spun că asta se datorează tocmai sistemului de sănătate bine gândit”.

În plus, turcii au imunizat până acum - cu Pfizer şi cu vaccinul chinezesc - peste 18 milioane de cetăţeni. Cât populaţia României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Turcia mizează pe un sistem modern de sănătate și atrage tot mai mulți turiști în pandemie