Antena Meniu Search
x

Turcia: Politia a evacuat total parcul Gezi din Istanbul

Noapte de foc in Istanbul! Politistii au evacuat complet centrul orasului, pentru prima data de la inceputul protestelor

Vezi și

UPDATE 13.00 Organizatia Solidaritate Taksim, care coordoneaza miscarea de contestare a premierului turc Recep Tayyip Erdogan, a denuntat duminica violentele comise de politie in timpul asaltului asupra parcului Gezi din Istanbul, potrivit Mediafax.

Mii de politisti au intervenit cu gaze lacrimogene, gloante de cauciuc si tunuri cu apa pentru a-i alunga pe tinerii care contesta regimul.

Ofensiva oamenilor legii s-a mutat, apoi, in parcul Gezi din Istanbul, unde a inceput valul de proteste in urma cu doua saptamani.

Mai multi manifestanti s-au refugiat intr-un hotel din apropiere, insa oamenii legii au pornit imediat pe urmele lor. In timp ce zeci de ofiteri au facut cordon in jurul cladirii pentru a ii impiedica pe alti manifestanti sa intre, altii au inceput sa controleze toate incaperile.

Pentru zeci de oameni noaptea s-a terminat la spital. Iar pentru alte cateva zeci, la sectie.

Dupa ce au ocupat parcul, fortele de ordine au pornit in patrula in zonele din jur pentru a ii fugari si mai departe pe protestatari.

Mai furiosi ca niciodata, manifestantii au promis ca se regrupeaza si ca vor ocupa din nou atat parcul Gezi, cat si piata Taks.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Turcia: Politia a evacuat total parcul Gezi din Istanbul